Top News
557 prikaza

Kolinda od Pantovčaka radi Disneyland

Pantovčak
24sata
Predsjednica je u Ured postavila svoju kartonsku figuru, redizajnirala je web stranicu i dijeli čokoladice djeci

Smješten na parceli od 95 hektara, Ured predsjednika postao je u posljednje vrijeme najveći hrvatski zabavni park. Građani koji su nedavno posjetili Pantovčak zapanjili su se kad su u Uredu zatekli kartonsku predsjednicu s dva kartonska vojnika, koji umjesto kartonskih lica imaju rupe...

Takve figure mogu se vidjeti u Disneylandu. Djeca se tamo rado slikaju s Mikijem, Plutonom, Paškom Patkom. 

Ovdje mogu namjestiti lice u kostimirane čuvare i s Pantovčaka se vratiti sa uspomenom na susret s kartonskom poglavarkom, ako nisu bili te sreće da susretnu pravu. Kartonska verzija je vitka, a kako se čini i visoka - dvojica vojnika, zanemarimo li kapu, njezine su visine. 

No nije to jedino čudo nove postave Pantovčaka - sve je danas tamo vedro, razigrano, zabavno. Posjetitelj Pantovčaka, koji je želio ostati anoniman, tvrdi da je riječ o svojevrsnom cirkusu.

"U subotu oko 12 sati obišao sam dio njihova postava, prvi put bio je otvoren za javnost. Bilo je slikanje s pravom i kartonskom predsjednicom. Ovo je cirkus... Sve je to smiješno", ocjenjuje čitatelj koji je tijekom vikenda obišao Pantovčak.

Dobili smo još sličnih izjava:

"Prijateljica nema vremena davati izjavu, ali slobodno napišite da je grupa od 30-tak posjetitelja smatrala da bi dan otvorenih vrata trebao biti popraćen nešto blažim, kulturnim, a ne vojno-akrobatskim programom s puškama i bajunetama, i to pred grupom djece", rekao nam je drugi posjetitelj. 

Kolindini su vojnici, naime, pred djecom izveli pravu žonglersku vratolomiju s puškama, pomalo kontroverznu koreografiju, koja se nekima svidjela, a nekima, eto, i nije.

Treći je naš sugovornik dodao:

"Meni su zanimljive krunice u posudi za bombone ili voće."

Predsjednica, naime, u staklenoj zdjeli drži nekoliko krunica različitih boja i oblika. Peti je bio oduševljen čokoladicama.

"U Uredu su nam podijelili i čokoladice Životinjsko carstvo, te čokolane tortice s predsjednicom i to je meni bilo super..."

Čini se da se u Uredu predsjednika dosta energije ulaže na stvaranje relaksirajućih uvjeta života na Pantovčaku. 

Pitanje je kako bi Kolinda Grabar Kitarović prošla da je u kampanji govorila o tome da će Ured nakititi kostimiranim čuvarima, specijalistima za oružane koreografije, te kartonskim lutkama sebe i svojih vojnika. 

Obećanja su bila drukčija: rekla je da će se preseliti u Visoku, smanjiti Ured za dvije trećine, i biti svaki dan s narodom. No tko zna, možda je ovaj predsjedničin potez dobar da se narod bar nečime zabavi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.