Top News
3494 prikaza

Kuščević bi umjesto u Saboru trebao sjediti u Uskoku

Lovro Kuščević
Patrik Macek (PIXSELL)
Kuščević uopće nema svijesti da je učinio nešto pogrešno, da je to što je radio duboko nemoralno i kako stvari stoje - protuzakonito

Činjenica da je Lovro Kuščević podnio ostavku pobjeda je medija, koji su dobro odradili svoj posao, ali osim medija nitko drugi u toj priči svoj posao nije dobro odradio. No, još imaju šanse popraviti stvari ako Kuščević umjesto u Saboru bude više sjedio u prostorijama Uskoka, gdje bi trebao puno toga objasniti.

Priča s Kuščevićem ne smije stati na njegovoj ostavci. On mora dokazati da ništa u vezi njegovih kuća i prenamjena zemljišta dok je bio načelnik općine nije sporno, a obzirom na to kako se do sada pravdao čini se da će Kuščević teško dokazati da je sve čisto. 

Kuščević, Baldasar i Capelli Mecene iz fotelje Top News HR političari: Iznajmljuju apartmane i masno zarađuju

Tko god je pažljivije slušao njegove izjave zadnjih tjedana lako je mogao doći do zaključka da Lovro Kuščević samo prosipa dvije-tri naučene i prazne fraze i da ne zna objasniti ništa oko cijele afere.

Zapravo je zabrinjavajuće što Kuščević uopće nema svijesti da je učinio nešto pogrešno, da je to što je radio duboko nemoralno i kako stvari stoje - protuzakonito. Njemu je čudno što je svima nama ostalima nenormalno da se jedan javni dužnosnik tako ponaša. 

On iskreno nije svjestan što javna i državna funkcija sa sobom donosi, jer nema nikakav osjećaj odgovornosti. Njemu je, ali na žalost ne samo njemu, normalno da svoj položaj koristi za vlastito bogaćenje. Pojam javnog interesa i javnog dobra nešto je za što Lovro Kuščević očito nikada nije čuo.

Veliki dio odgovornosti pada i na sve njegove stranačke kolege koji su ga stalno branili. U državama koje su demokratski razvijene ne postoji ta navika da se stranačke kolege brani bez obzira na krimen kojeg nose na leđima. 

Lovro Kuščević Bogati Bračanin Top News Lovrini počeci: Imao je štand s čarapama i gaćama

U takvim državama članovima stranaka, a još manje članovima vlada ne pada na pamet štetiti njihovom ugledu niti žele braniti one koji taj ugled narušavaju. U Hrvatskoj je stvar potpuna suprotna. Ne samo da će ih braniti kolege, već će ih braniti i premijer. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan.banijac 14:00 11.Srpanj 2019.

    NEMAŠ TI NI SRAMA I POŠTENJA. TEBE TREBA PROCESUIRATI. SVE ŠTO IMAŠ SIGURNO NIJE IZ PLAĆE. NAPUSTI POLITIKU I ČEKAJ OPTUŽBE VEZANO ZA PROBLEMATIKU KOJA JE OBJAVLJENA U SRED. INFORMIRANJA.

  • centirion 17:32 10.Srpanj 2019.

    Ček,ček malo! A dali če on vratiti ukradeno?