Top News
18835 prikaza

Laže, njegovi krkani napadaju novinare... Mora dati ostavku!

Milan Kujundžić
Marko Prpić (PIXSELL)
Milan Kujundžić naprosto ne može više ostati na mjestu ministra zdravstva. Muljao je s imovinom i imovinskom karticom, ušao je u sukob interesa...

Ovoga proljeća ministar zdravstva Milan Kujundžić odbrusio je novinarki koja ga je pitala za komentar o moliteljima ispred bolnica: "Molite i vi malo, molite".

Sada je došlo vrijeme da i Milan Kujundžić počne moliti za svoj ostanak na mjestu ministra zdravstva. 

Jer, sada mu jedino viša sila - ili premijer - mogu pomoći da se izvuče iz lavine kontradikcija, sukoba interesa, zatajivanja informacija, pa evo i sramotnog napada na novinarku Slobodne Dalmacije koja je išla snimati njegovu kuću u rodnoj Ivanbegovini.

"Umro bih od srama da je bilo što neistina", pravdao se neki dan Kujundžić, inače praktični, a možda i istinski vjernik. Umire li od srama zbog svega što se otkrilo i dogodilo zadnjih dana?

Sukob interesa

Napokon je objavio novu imovinsku karticu u kojoj se vidi da je bogatiji za milijun kuna, ali u kojoj je ponovno zatajio podatke o pravoj veličini kuća i zemljišta. U njoj je otkrio i tko mu je dao pozajmicu za kupnju kuće: vlasnik jedne od veledrogerija koje direktno surađuju s Kujundžićevim ministarstvom.

Andrej Plenković Ostavke nikako Top News Sve afere Plenkijevih ministara i zašto ih nije smijenio

Jučer se otkrio možda najveći grijeh, kupovina kuće u vlasništvu tvrtke ministrove supruge ispod cijene, čime su oštećeni vjerovnici tvrtke koja je ugašena tri godine kasnije.

A javnost je zaprepastilo svjedočenje novinarke Slobodne Dalmacije koju su Kujundžićevi rođaci napali prilikom snimanja ministrove kuće u Ivanbegovini, zastrašivali, potjerali u auto, snimali mobitelom i bacali prostačke komentare. Nakon čega je novinarka pozvala policiju, a rođaci zvali ministra koji im je rekao da puste novinarku. 

"Koliko sam shvatila iz njihova međusobna razgovora, rekao je da me puste", napisala je novinarka Andrea Topić u svojoj reportaži. "Što bi bilo da je rekao da me zadrže?".

Policija je naknadno uhitila četvoricu muškaraca koji su napali novinarku.

Je li Kujundžića makar malo sram zbog svega toga?

Smjena ili ostavka, svejedno

Uglavnom, premijer, kao najvažnija viša sila kojoj se Kujundžić sada može obratiti za pomoć, može birati iz kojeg god izloga želi kako bi pronašao razlog za izbacivanje Kujundžića iz svoje Vlade. Kad već on sam ne osjeća potrebu da podnese ostavku.

Milan Kujundžić | Author: Davor Puklavec (PIXSELL) Davor Puklavec (PIXSELL)
Primanje privatne pozajmice od vlasnika veledrogerije drastičan je sukob interesa za ministra zdravstva. Zatajivanje podataka iz imovinske kartice bio je dosad razlog za smjene ministara. A i maltretiranje novinarke od strane njegovih rođaka koji mu čuvaju kuću - i očito skrivaju od javnosti - dovoljno je sramotno da bi ministar mogao osjećati sram.

I podnijeti ostavku.

Jer, što bi bilo da Kujundžić nije rekao svojim rođacima da puste novinarku? 

To je dosad nezapamćen incident, koji - da slijedimo propagandnu logiku ove Vlade - nanosi nemjerljivu štetu ugledu Hrvatske kao zemlje koja predsjeda Europskom unijom.

Hrvatska: zemlja u kojoj ministrovi krkani maltretiraju novinare.

Nasilnici skrivaju istinu

Znaju i zašto to rade. Jer kuća u Ivanbegovini ne odgovara podacima o kući navedenim u ministrovoj imovinskoj kartici: fali pola kuće plus bazen.

A poslana je i poruka novinarima: tko takne u Kujundžića, loše će se provesti. Što je, naravno, četvorici nasilnika lakše obaviti ako je novinarka sama na zadatku.

Klinička bolnica u Mostaru Božina bolnica Top News Bolnica u Mostaru kojoj plaćamo dugove od 40 milijuna kuna

Uglavnom, ministarska, pa i politička karijera Milana Kujundžića podsjeća na željezničku nesreću u slow motionu.

Ministar mora jako moliti da iz svega ovoga izvuče makar mrvicu dostojanstva.

A premijer Plenković mora osloboditi Vladu i Hrvatsku ovakvog ministra.  

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar maks20022
  maks20022 17:29 07.Ožujak 2020.

  Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

 • raketarakovica 00:01 29.Siječanj 2020.

  pa valjda vi nećete ići kod njega na liječenje, obi ćete ga u širokom luku

 • stominac56 00:59 26.Siječanj 2020.

  hahahaha klauškislave svršavaš od ovog blaćenja ali nebu ti ni to pomoglo, jerbo si jedna gnjida jad i bijeda ništ koristi, kako se koprcaš u toj svojoj mrziteljskoj bijedi , normalnom čeljadetu bih rekao jadniče ali ti to nijesi zaslužio, ... prikaži još!, jerbo si bijednik!!