Top News
3204 prikaza

Ministri lažu gore od đankija kad žica za još jednu dozu

Zagreb: Borbeni zrakoplovi izraelske vojske F-16 Barak u bazi HRZ-a na Plesu
Luka Stanzl (PIXSELL)
Kakav je to virus zarazio uši i mozgove građana da ne povezuju krađu s lopovima, nesposobnost s neznalicama, zlo sa zlima...

Dakle, stabilnost. Samo o tome se radi i samo to je važno. Da Vlada bude stabilna. Da stupovi Vlade, ministri i premijer, budu dobro ukopani, zacementirani, osigurani, stabilni. Bez obzira na to što radili i kakvi im rezultati bili, oni moraju ostati u svojim rupama, na svojim mjestima, u svojim kabinetima. Da se Vlada, ne daj bože, ne zaljulja i ne sruši.

Jedva da može proći dan da neki od stupova ne izazove aferu koja bi ga u normalnim okolnostima i u normalnim društvima srušila, a na njegovo mjesto bi se potom moralo zabiti novi, kvalitetniji stup, no hrvatski stupovi i hrvatska statika vražja su stvar. Nema te afere, tog diletantizma, tog lopovluka koji će zaljuljati i srušiti stupove, narušiti statiku.

Pacijenticu odvoze na nosilima Povod Metković Top News Djeca vam umiru zato što šefove Hitne bira politika

I premda je očito da su neki stupovi truli, napukli, oni, paradoksalno, i dalje čvrsto nasjedaju u svojim rupama, a ako se kojim slučajem i zaklimaju, tu je premijer da ih podupre, dodatno učvrsti, jer je stabilnost Vlade baš sve i iznad svega. 
Pa tako ovih dana slušamo laži o propaloj kupnji izraelskog vojnog otpada. Laži nedostojne i narkomana dok moljaka novac za još jednu dozu, no kakvih se ne libe stup zvan ministar obrane i njegovi ljudi koji su bili angažirani u poslu s letećim vojnim otpadom.

Od lani mediji pišu da američka strana, bez čije privole posao s Izraelom nije bio moguć, upozorava Ministarstvo obrane RH da će Izrael teško dobiti njihovu privolu. Ovih dana je objavljen i mail poslan 2017. iz američkog veleposlanstva u Zagrebu u kojemu se kaže upravo to, no stup zvan ministar obrane i dalje tvrdi da Amerikanci nisu poslali ništa na njegovu adresu, da je sve u redu, da je posao propao zbog... Nije baš objasnio zbog čega je točno propao posao za koji je još jučer tvrdio da je siguran.

Ali zato je na dan kad je Vlada službeno poništila taj natječaj, a prije nego što je raspisan novi, stup od ministra obrane, koji bi u budućem javnom natječaju trebao biti neutralan, istrčao sa željom da to budu upravo američki avioni. Potonje su samo novi dokazi trulosti tog stupa, no malo je vjerojatno da će ga premijer nadomjestiti novim, nego će ga, kao i dosad, pokrpati i podboltati sa strane, i takav će nositi Vladu i izdržati do izbora.

Fotomontaža Damira Krstičevića i vepra MORH Top News Krstičević zataškao 'aferu veprovi' - što je sljedeće?

Trulež stupa zvanog ministar zdravstva nije nikakva novost, takav je, uostalom, i postavljen kao potporanj ove Vlade, a ta se trulež proširila na cijeli zdravstveni sustav, i sve je tu, zapravo, poznato i jasno osim jedne stvari - koliko će ta trulež još uzeti života i nesreća onih koji u funkcionalnom, zdravom zdravstvu ne bi umirali i ne bi bili unesrećivani. Pa ipak, premijer smatra da je taj stup zdrav i stabilan, da dobro nosi njegovu Vladu.

Može se ovako od stupa do stupa, od truleži do truleži, no na kraju će ispasti da i takvi kakvi jesu ti stupovi dobro nose ovu Vladu, daju joj stabilnost, a stabilnost je, ponovimo, baš sve i iznad svega. Nema veze što su stabilne stvari, zapravo, nepokretne, mrtve. I što su nepokretnije i mrtvije, to su stabilnije. Hod, gibanje, razvoj, sve takve stvari kriju u sebi opasnost od posrtanja i pada. Sve živo i sve što živi ide u nekom smjeru, kreće se, uvijek na granici između stabilnosti i pada, jer drukčije to i ne može biti.

Cijeli život je hod po grebenu između dvaju provalija, da se poslužim ovdje planinarskom metaforikom. Svatko tko želi nešto učiniti sa sobom i svojim životom spreman je na taj rizik, upušta se u njega. Osim, evo, ove Hrvatske vlade. Ona je odabrala stabilnost, stabilnost i samo stabilnost, ne želi čuti ništa o riziku posrtanja i pada. Stabilan se, doduše, može biti i u pokretu, u promjenama, no to zahtijeva umješnost, znanje, sve ono što ova Vlada nema.

#PrekinimoŠutnju Skandal Top News Hrvatska sramota: Tužbama odgovaraju na kritiku

Pritom se rizik od pada uvijek podrazumijeva, osim kad se netko sa sve četiri čvrsto ukopa na neko mjesto i odluči se ne kretati, samo pustiti vrijeme da prolazi i čekati novi mandat. U čemu je ova Vlada dosegla gotovo savršenstvo. I sve se to još i može razumjeti, sva ta bolesna želja za stabilnošću, nepokretnošću, sva ta politička nekrofilija, no kako razumjeti mir žrtava takve politike. Japanski majstor zena Bankei na jednome mjestu govori svojim učenicima da je sva tajna u tome da budu glupi.

Jer i kad ste glupi, govori on, kad ste gladni, tražit ćete da pojedete nešto, kad ste žedni, tražit ćete malo čaja, kad bude toplo, obući ćete laganu odjeću, a kad zahladi, obući ćete topliju odjeću. I glupi ljudi, kad čuju graktanje, znat će da je riječ o vrani, a kud čuju živkanje, da je riječ o vrapcu. E sad, kakav je to gadan virus zarazio uši i mozgove ovdašnjih stanovnika da ne mogu graktanje povezati s vranama, krađu s lopovima, nesposobnost s neznalicama, zlo sa zlima, da ne mogu jesti kad ogladne, da mogu podići glavu i glas kad ih vrijeđaju i tlače...

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan.banijac 08:55 21.Siječanj 2019.

    SKINITE VEĆ JEDNOM TU TEMU KADA NE ŽELITE OVOM NARODU REĆI ISTINU.