Top News
288 prikaza

Lider Opozicije 'skalpira' Karamarka na Facebooku

HDZ u Westinu
Robert Anić (PIXSELL)
Lider Opozicije na Facebooku zadaje glavobolje HDZ-u

Bijesprvi godinama je svojim videouracima na YouTubeu uveseljavao Hrvate, ali i zadavao glavobolje HDZovcima. Danas, njegovim stopama ide Lider Opozicije, koji svoje uratke, odnosno statuse postavlja na Facebook.

Lider Opozicije je britak, možda čak i mnogo oštriji i ozbiljniji od Bijesaprvog. No zajedničko im je ismijavanje i kritiziranje HDZ-a, posebno šefa stranke Tomislava Karamarka.

Tako je nakon afere Mercedes, kada je Karamarko “ovjekovječen” kako vozi luksuzni automobil, vrijedan više od 600 tisuća kuna koji je u najmu tvrtke tada partnerice, a danas već supruge Ane Šarić, objavljivao fotomontaže s porukom: 

“Dragi izgubit ćeš izbore” ili pak, “Koliko je Kolindu koštala pobjeda na predsjedničkim izborima? Ma ništa specijalno, samo jedan novi Mercedes ML u Tominoj garaži”.

U razgovoru za 24sata nije htio otkriti svoj identitet, baš kao ni Bijesprvi koji je šest godina skrivao svoje lice, dok mediji nisu otkrili da je riječ o PR stručnjaku Krešimiru Macanu. 

Lider Opozicije kaže da nije u SDP-u (ali, kako se da iščitati iz statusa, sigurno njihov simpatizer), a na pitanje koliko ima godina kaže - dovoljno da može glasovati na izborima. No otkriva da je iz Zagreba i da mu Bijesprvi nije bio inspiracija.

Stranicu je pak otvorio 14. siječnja ove godine.

"Želim biti opozicija strahu, mržnji, ograničavanju slobode mišljenja i govora, primitivizmu i posebno fašističkom primitivizmu, političkom radikalizmu i organiziranoj laži. Tek kada se riješimo tih okova, država i društvo doživjet će rapsodiju demokracije. Vrijeme je da o politici i političkim djelovanjima popričamo malo drukčije." 

Lider Opozicije je jasno detektirao problem na političkoj sceni. 

"Poslao sam poruku desnici s kojom se prije ili poslije mora suočiti ako misle opstati kao ozbiljan politički čimbenik. Današnja desnica Hrvatske ima problem samo sa sobom jer se ostatak Hrvatske mentalno europeizirao dok desnica to još ne želi prihvatiti. Prijetnje koje mi dolaze u inbox, a možemo ih naći i u komentarima ispod članaka, jasan su pokazatelj toga da desnica ima problem sama sa sobom. Desnica sebi ne može i ne smije dopustiti da Hrvate drugih ideoloških opredjeljenja nazovu lošim Hrvatima. Europa se od takvog političkog djelovanja oprostila završetkom Drugog svjetskog rata", kaže Lider Opozicije te dodaje kako Tomislavu RentaCaramarku (Tomislavu Karamarku) daje primjer pravog lidera opozicije kritizirajući njegovu brutalnu retoriku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.