Top News
146 prikaza

Lov na Asada: Al-Kaida nudi tri milijuna eura za njegovo ubojstvo

Bashar al-Asad
DPA/PIXSELL
U audio poruci koja se na jednom džihadističkom sajtu pojavila u utorak al-Julani je obećao da će platiti tri milijuna eura onome tko "završi priču s Asadom"

Abu Mohammad al-Julani, prvi čovjek Al Nusra Fronta, koji je sirijska podružnica Al Kaide, objavio je nagradu od tri milijuna eura onome tko ubije sirijskog predsjednika Bashara Al Asada.

U audio poruci koja se na jednom džihadističkom sajtu pojavila u utorak al-Julani je obećao da će platiti tri milijuna eura onome tko "završi priču s Asadom".

"Koliko je vremena potrebno da se muslimani odriču svojih prava i prolijevaju svoj krv za čovjeka koji samo voli moć", rekao je al-Julani u poruci, koju je prenio AFP.

Nakon tri milijuna za Asadovu glavu, ponudio je dva milijuna eura za ubojstvo Hasana Nasralaha, jednog od čelnih ljudi Hezbolaha. Al-Julanijeva ponuda vrijedi čak i ako ubojica bude pripadnih njegove obitelji ili sekte, jer je Hezbolah poslao u Siriji tisuće svojih boraca da se bore na Asadovoj strani.

U istoj poruci Julani je kritizirao napore da se postigne političko rješenje za četverogodišnji rat u kojem je život izgubilo više od 240.000 ljudi.

U utorak je i saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir izjavio kako su Asadovi dani u Siriji odbrojani, te da on u Siriji budućnost nema.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.