Top News
33671 prikaza

Lovren: "Kad je sranje, onda ide Dejane izvuci nas..."

Nogometaš Dejan Lovren na sudu
Davor Javorovic (PIXSELL)
Zdravko Mamić ostao je bez odvjetnika, a izvori bliski strankama u postupku navode razloge zbog kojih je moguće da je prekid procesa isforsiran

Cirkus kojeg je Zdravko Mamić izveo na suđenju u Osijeku kada je iz sudnice potjerao Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića i otkazao im punomoć poslužit će mu da se na neko vrijeme sabere. Suđenje će se naime nastaviti 3. i 4. srpnja, a Dejan Lovren, koji je trebao svjedočiti u srijedu na kraju će svjedočiti tek početkom rujna.

U razgovoru s ljudima koji su dobro upoznati s odnosima među strankama u ovom slučaju pojavila se sumnja kako je prekid rasprave isforsiran da bi se nastavak odgodio, a navodno je upravo Lovrenovo svjedočenje trn u peti Zdravka Mamića. 

Naime, kako nam kažu naši sugovornici, postoji više razloga zbog koji se prekid suđenja mogao isforsirati, jer nije tajna da Mamiću odgoda i odgovara. Nakon što je Luka Modrić u utorak promijenio dio svog iskaza kojeg je dao Uskoku, i koji sad puno više ide na ruku Mamiću, postoji sumnja da s Lovrenom neće ići tako lako.

Zdravko Mamić s odvjetnicima Eksces na suđenju Top News Mamić potjerao Čedu i Jadranku: Gubite se, branim se sam!

Kako navode naši izvori, moguće je da Lovren nema namjeru biti 'susretljiv' kao Modrić. Podsjetimo prvo zašto je Lovren također predmet istrage.

Tužitelji protiv Mamića između ostalog su u optužnici istaknuli da će dokazati kako su Mamić i suradnici lažno prikazali da Lovrenu pripada polovica odštete od transfera u Lyon, a što je učinjeno antidatiranjem ugovora. Lovren je, kako ističe USKOK, već ranije potpisao Zapisnik o raskidu ugovora kojim je potvrdio da nema nikakvih potraživanja prema Dinamu. Optužba tvrdi kako je Damir Vrbanović tim povodom izmijenio više lažnih telefax poruka s klubom Olympique Lyon, a na jednoj od njih je navedeno i krivo ime francuskog kluba. 

Tužilaštvo tvrdi da im je potpis Lovrena nevjerodostajan.

"Dokazat ćemo da Lovren nije imao pravo na polovicu odštete na temelju ugovora koji je nastao nakon što je napustio Dinamo. U sms poruci Nikkyu Vuksanu Lovren je napisao: “A kada vam svima sranje dođe do grla, onda ide Dejane izvuci nas…"

Nikky Vuksan je inače nogometni menadžer koji je Mamićima odradio sve transfere i ugovore oko prodaje igrača.

Sms poruka Lovrena je zapravo pokazatelj da je Lovren već odavno bio svjestan da će ugovori u jednom trenutku privući pažnju pravosudnih tijela i da zbog toga nije bio sretan. Je li Lovren isto namjeravao promijeniti svoj iskaz kao i Modrić vidjet ćemo u rujnu, a prošle godine kada je suđenje prebačeno u Osijek pravni stručnjaci su govorili kako će Mamiću biti potrebni neviđeni preokreti u suđenju da bi bio oslobođen, a kao jedan od preokreta naveden je i promjena iskaza ključnih svjedoka Luke Modrića i Dejana Lovrena.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Pavica Blažević
    blaze272@htnet-dsl 15:15 14.Lipanj 2017.

    laži,laži,laži i samo laži,siromaštvo i strah stvaraju lažlivce,tko laže,nezna kakovog se posla laća ,jer mora izmisliti 20 drugih laži da bi održao prvu ....laž se ne ubija toljagom ali se provlaći krvnim žilama poput otrova polako i oprezno,pa se ne ... prikaži još! primječuje kako djeluje,zarazna je i razorna moć laži,laž ubija prijateljstvo a istina ljubav...