Life
10446 prikaza

Žene klana Mamić: Novac, luksuz i razvodi

Monika i Mario Mamić
1/7
Robert Anić (PIXSELL)
Život familije Mamić godinama se odvijao na visokoj nozi - kuće u elitnom dijelu grada, skupi automobili, krstarenja na privatnoj jahti...

Glasine o razmiricama u odnosu Monike Kravić Mamić (34) i Marija Mamića (34) mogle su se čuti još prije godinu i pol dana, no ništa nije upućivalo na ovakav rasplet piše Story.

Monika i Mario Mamić | Author: Robert Anić (PIXSELL) Robert Anić (PIXSELL)

Iako proživljavaju veliku krizu i Mario se navodno iselio iz njihovog doma na zagrebačkom Tuškancu nakon osam godina braka, njihovi prijatelji nadaju se da se ipak neće razvesti. 

Za neočekivane probleme u naizgled idiličnom braku saznalo se netom nakon vijesti da se i Zoran Mamić razvodi od svoje supruge Ane Mamić.

Život familije Mamić godinama se odvijao na visokoj nozi - kuće u elitnom dijelu grada, skupi automobili, krstarenja na privatnoj jahti, stanovi, putovanja, skijanja, umjetnine i brendirana odjeća, a samo se nakit, torbe, cipele, krzna i popratni asesoar ženskog dijela familije procjenjuje na stotine tisuća eura.

Monika se za Marija Mamića udala 2008. godine, s njim ima dva sina te se, ugledajući se na ostatak žena u obitelji, i ona pretvorila u kućanicu. Dala je otkaz na Novoj TV gdje je radila kao voditeljica i punih pet godina nije se pojavljivala u javnosti.

Monika je navodno omiljena Zdravkova snaha pa je njihovu svadbu u zagrebačkom Westinu šef Dinama inzistirao platiti sam, i to čak milijun kuna. 

I iza Zdravka Mamića je jedan razvod, a sad je u braku s Marinom Mamić.

Zdravko Mamić | Author: Marko Prpić (PIXSELL) Marko Prpić (PIXSELL)

Od svih žena iz familije o njoj se u javnosti najmanje zna. Suzdržana i uglađena brineta nikad se nije eksponirala u javnosti niti se ikad pojavljivala sa suprugom na javnim događanjima. Iako su je mnogi željeli intervjuirati, ona je to deklarativno odbijala. O njoj se praktički ništa ne zna, osim onoga što bi katkad ispričao Zdravko.

Opisao ju je kao ženu koja ga je opčinila s tim što je bila izuzetno zgodna, atraktivna i visoka. U svojem stilu, Zdravko Mamić je rekao kako se “odmah za nju zapalio jer je imala nogu do plafona’. Mislio ju je impresionirati svojim Jaguarom, no ona ga je ‘škartirala, sjela u svoj Uno i otišla kući”.

Upoznali su se 1994. Marina je u to vrijeme radila kao tajnica u poduzeću Davora Šterna. U braku su dobili kćeri Luciju i Ivu, a Marina je samo jednom popustila pod medijskim pritiskom.

Pristala se za naslovnicu jednog časopisa slikati u njihovoj raskošnoj vili na Tuškancu. Oni koji je poznaju kažu da je njezin život obitelj, prvenstveno djeca. Svaki dan kuha ručak, razvozi djecu, šeće dva sata po šumi te četiri puta tjedno ide u crkvu na molitvu i seminare.

Poznavatelji prilika u Mamićevoj kući kažu da je Marina mirna, tiha i čvrsta te da je jedina koja Zdravka može smiriti kad ga uhvate “dani ludila”.

On je pak njih tri izolirao od svega, ponajviše na Marinin zahtjev. Ona je postavila uvjet da ne želi njegov posao u kući niti je željela sama u išta od toga biti involvirana. Tako gotovo da je nemoguće pronaći javne fotografije njihove dvije kćeri. Marina ih je, kaže jedan naš sugovornik, dobar prijatelj Mamićevih, maksimalno zaštitila od javnosti tvrdeći da od njih želi napraviti “normalnu” djecu.

Zdravko Mamić | Author: Goran Jakus (PIXSELL) Goran Jakus (PIXSELL)

Kućanica koje ne radi prošle je godine postala vlasnica dva luksuzna stana u Cvjetnom prolazu Tomislava Horvatinčića. Prema potpisanim ugovorima, Marina je stan od 96,9 kvadrata i povećom terasom platila 884.315 eura, a drugi stan od 70 četvornih metara 368.000 eura.

Zdravko je sa svojom prvom suprugom Nadom imao vrlo buran brak.

Zdravko se za Nadu oženio jako mlad, bila je osam godina starija i, prema njegovim riječima, izrazito ljubomorna. Mamić je sam za sebe priznao da nije bio vjeran muškarac, tako da je Nadinom nezadovoljstvu očito bilo mjesta.

Nakon što su se rastali, Mamićeva majka je cijelu stvar smatrala velikom sramotom pa je Zdravko, da ne razočara obitelj, dao drugu šansu svojem braku. Stvar na kraju ipak nije uspjela, a atraktivna plavuša, koja je usput rečeno poliglot s diplomama fakulteta iz Londona i Rima, otišla je svojim putem i postala uspješna poduzetnica.

Bile bivše ili sadašnje, žene Mamić trajno nose stigmu obiteljskog prezimena, pa je slično i sa Vanjom Mamić, koja se od Zorana razvela prije sedam godina.

Zdravko je inzistirao da Vanja bude financijski osigurana. Pokušao je tako ublažiti štetu koju je napravio njegov brat s obzirom na to da su tijekom njihova braka u javnost izašli detalji o Zoranovoj izvanbračnoj avanturi s Anom Šikić.

Vanja Mamić | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)

Vanja se za Zorana udala kad je imala 22 godine i, kao sve druge žene Mamić, svoju karijeru stomatologa je zanemarila te se posvetila obitelji i Zoranovu nogometu. Nakon godina burnog braka, nakon što je iz medija saznala za suprugovu aferu, odlučila se rastati.

Žene Mamić u pravilu se, bile bivše ili sadašnje, drže istog pravila - ne pljuju u tanjur iz kojeg jedu.

Morana Mamić, bivša snaha Zdenka Mamića, Zdravkova bratića, vlasnika restorana Zelengaj, na Instagramu je prošle godine, kada su Zdravko, Zoran i Mario Mamić više boravili u Uskoku nego kod kuće objavila zanimljiv post u kojem je opisala “žene Mamić”:

- Većinu života provela sam u toj obitelji. Poznajem sve žene klana, a još bolje muškarce. Znam koliko je teško živjeti u sjeni muškarca kao što je Zdravko, kojeg neizmjerno cijenim i volim, ili Zorana, koji mi nikad nije sjeo. Zdravkova žena Marina jedina je iz obitelji s kojom imam kontakt. Bila je i ostala simbol svega onoga što žena treba biti. Inteligentna, samozatajna, predana majka, koja se zbog ljubavi prema obitelji odrekla karijere i posvetila odgoju cura, koje su danas izrasle u divne, školovane, mlade žene.

S Vanjom sam uvijek imala neki čudan odnos. Sjećam je se kad se tek vratila iz Njemačke. Prelijepa, školovana, imala je sve, a opet izgledala je toliko nesretno. Stalno je držala distancu i vječno bila u grču. Danas znam da je zapravo patila od strašnog kompleksa obitelji Mamić.

O Moniki ne znam ništa, osim da sam za njezinu svadbu s Marijom kupila haljinu Cavalli na 12 rata. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi jesam li se udala iz ljubavi, inata ili da pobjegnem iz male sredine u velegrad i udam se u poznatu obitelj. Uz Mamiće sam odrasla te naučila što su obitelj, zajedništvo i vjera.

Nosim njihovo prezime i dok ih se trenutno odriču prijatelji, obitelj i bivše žene, mogu zaključiti samo ovo...Da je Juda došao na ideju da sa svojih 30 srebrnjaka priredi apostolima dobru večeru, bio bi na mnogo boljem glasu nego danas.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.