Life
2319 prikaza

On na šminku troši više od Kim Kardashian!

Emmanuel Macron posjetio nuklearnu podmornicu
pool/REUTERS/PIXSELL
Izvješća o tome koliko košta šminka i usluge vizažista za francuskog predsjednika Macrona šokirale su javnost

Francuskinje se često navode kao najdotjeranije žene svijeta, a čini se kako ni njihovi muškarci ne zaostaju puno sa svojim kozmetičkim "potrebama". Naime, ako želite izgledati jednako dobro kao njihov predsjednik Emmanuel Macron, sve što vam treba je puno, puno novca.

On je u tri mjeseca potrošio nevjerojatnih 26 tisuća eura na šminku - što uključuje usluge vizažista, prenosi Politico. Oni su se dokopali dva računa Macronove osobne šminkerice, a na prvom je potraživanje plaćanja od 10 tisuća eura, dok je na drugom 16 tisuća eura.

Predsjedniku Macronu nanose šminku | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Važno je biti lijep

Ti računi pokrivaju samo prva tri mjeseca provedena u predsjedničkom uredu, što znači da Macron u prosjeku troši 10 tisuća eura na mjesec samo na šminkanje.

Za usporedbu, beauty rutina Kim Kardashian košta manje - oko 2000 eura na mjesec (iako je nepoznato koliko plaća svojim vizažistima po satu). Macron za svoju ljepotu troši više i od svojih kolegica političarki - tako je Sarah Palin, dok je bila kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a 2008., na šminkanje trošila 4000 eura na mjesec.

Brigitte i Emmanuel Macron | Author: REUTERS REUTERS
Francuski političari su definitivno metroseksualci

No, kako bi bilo pošteni prema Macronu, treba istaknuti da on ipak troši manje od bivšeg predsjednika Françoisa Hollandea, koji je kvartalno trošio 30 tisuća eura za šminkanje i još dodatnih 9900 eura na mjesec za frizuru.

Elizejska palača se oglasila s izjavom da će "u budućnosti troškovi biti smanjeni". Možda bi dobra ideja bila da Macron savjete uštede potraži od iskusne Kim Kardashian.

Ljepotan izazvao oluju na društvenim mrežama

Koliko apsurdnim ljudi doživljavaju navedene troškove šminkanja Macrona otkrivaju popularne reakcije na društvenim mrežama.

Macron troši 8700 eura mjesečno na šminku. Čini se da je za predsjednika Francuske izabrana Kim Kardashian.

Budžet mu je 26 tisuća eura samo za ten? Zamislite da mu treba i šminka za oči, usta, rumenilo...

26 tisuća eura samo za šminku? A za frizera? Za Briggite? Drago mi je da znam na što odlazo novac od poreza.

Kako zapravo predsjednik izgleda bez šminke?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.