Top News
2166 prikaza

Ministre Krstičeviću, do kad mislite glumiti Engleza?

Pregled tjedna
1/5
express
Od vozikanja švercera oružjem u vojnom helikopteru, do helikpterskog lova na veprove po Dinari i pijanih seksi igrica ročnice i nadređenog

Prošli tjedan počeo je velikim potresom u MORH-u. Trojica iskusnih vojnih pilota u krug vojnog aerodroma uveli su švercera oružjem maskiranog u vojnu pilotsku odoru i helikopterom Bell 206B u vlasništvu Hrvatske vojske, vozili ga za vrijeme trenažnog leta.

Piloti mu voze švercere oružjem

Dogodilo se to prije nekoliko mjeseci, ali sve do otkrića novinara Nove TV, MORH je o tome šutio. Ministar Damir Krstičević u svom je stilu izjavio nekoliko nesuvislih i smisleno nepovezanih rečenica, ali ni ovaj put nije ponudio ostavku. Jer ovo nije prvi put da su mediji otkrili velike afere i propuste u MORH-u. Helikopteri HV-a već su služili kao prijevozno sredstvo lovcima iz zraka na veprove po Dinari.

Damir Krstičević i helikopter | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Damir Krstičević htio je zatajiti i da su na vojnoj vježbi teško stradali vojnici, a o svim aferama u MORH-u tijekom Krstičevićevog mandata pročitajte više u tekstu objavljenom u Expressu koji se nalazi na ovoj poveznici.

Dok Kolinda pjeva, Jakov šuti

Predizborna utrka iskristalizirala je nekoliko predsjedničkih kandidata s najupečatljivijom kampanjom. Tu je zasigurno najzabavniji Dario Juričan, redatelj filma o svim aferama obitelji Todorić, koji već mjesecima žestoko atakira na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića raznim aktivističkim diverzijama.

Jakov Kitarović | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)
No, osim aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, najagresivniju kampanju vode i bivši premijer Zoran Milanović, pjevač Miroslav Škoro i bivši sudac trgovačkog suda Mislav Kolakušić. Express je ovaj tjedan u nekoliko navrata pisao o njima, a našu čitalačku publiku zanimalo je kako živi prvi gospodin Hrvatske – Jakov Kitarović, vječno u sjeni svoje raspjevane supruge.

O tajnom životu Jakova Kitarovića pisali smo ovdje.

Miroslav i Mislav su se naljutili

Mnogo hajke izazvala su dva teksta objavljena na portalu Express. Jedan je onaj o Škorinoj ekipi koja ga je sve do nedavno podržavala, no s vremenom su mu počeli rušiti kampanju. Predsjednički kandidat razišao se s mnogim svojim dosadašnjim suradnicima, a ostali su oko njega oni koji bi 'lupili šakom po nosu one koji to zaslužuju'. O osipanju Škorinog izbornog stožera pisali smo ovdje.

Mislav Kolakušić | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
Žestoke rasprave po društvenim mrežama izazvao je i tekst koji smo objavili u srijedu 20. studenog o Mislavu Kolakušiću. Istražili smo tko je čovjek koji obećaje brda i doline u borbi protiv korupcije, ali ne skriva da bi u svojoj osobi spojio nekoliko ključnih resora, poput policije i pravosuđa, zajedno s premijerskom foteljom. Sad kad je u utrci za Pantovčak, zapitali smo se Tko je uistinu taj čovjek? Tko stoji iza njega? Koje je njegovo pravo lice? Tekst koji je silno ražestio i Kolakušića i njegove birače pročitajte ovdje.

Kolinda kao Superhik - uzmi sirotinji i daj bogatima

Iako se već godinama, s najvišeg mjesta izvršne vlasti tvrdi da nam je mirovinski sustav u kolapsu, a to potvrđuju i brojne analize i domaćih stručnjaka i stručnjaka iz EU, ni premijer Andrej Plenković, ni ministar financija Zdravko Marić nisu se oglasili kad se ovih dana saznalo da je Kolinda Grabar Kitarović u najvećoj tajnosti progurala još dvije povlaštene mirovine.

Juraj Jezerinac | Author: Robert Anić (PIXSELL) Robert Anić (PIXSELL)
Sretni dobitnici su dvojica svećenika – vojni ordinarij Juraj Jezerinac i generalni vikar Vojnog ordinarijata i imenjak njezinog supruga - Jakov Mamić. Primat će, za običnog smrtnika, nikad dostižnu mirovinu od 7.000 kuna, a čime su se dvojica crkvenjaka proslavila, pročitajte ovdje.

Srbiju trese afera, a krivi im Hrvati

Kraj tjedna obilježila je špijunska afera u kojoj je sudjelovao jedan umirovljeni srpski vojni časnik i jedan ruski agent koji mu je predao vrećicu s kuvertom punom novaca. Radnja se odvijala u Beogradu, a primopredaju i ležerno druženje dvojice agenata snimili su navodno hrvatski obavještajci a video je procurio uoči susreta Aleksandra Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Kako izgleda snimka i druženje izvjesnog Z.K i Georgija Klebana možete vidjeti ovdje

Ruski agent Georgij Kleban predaje novac Z.K. | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Još jedan razlog za zategnute odnose Srbije i Hrvatske mogla bi biti promjena vlasničkih odnosa unutar najpoznatije hrvatske tvornice konditorskih proizvoda 'Josip Kraš'. Nakon višemjesečne bitke između misterioznog srpskog tajkuna Nebojše Šaranovića i braće Pivac, koji su počeli otkupljivati dionice Kraša i natjecati se u keširanju novca, u petak je konačno utrka okončana. Ivan Pivac otkupio je 18 posto dionica u vlasništvu radnika Kraša okupljenih u Kraš ESOP i tako je stekao 49,18 posto dionica i većinu dionica s pravom glasa. Povijest kupovine Kraša i tko je nedostupni Šaranović, otkrili smo u tekstu koji možete pročitati ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 18:32 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • Penzić 23:19 24.Studeni 2019.

    Fučka se Krstičeviću za HV. Bitno da je sve ok u M-SANU