Top News
3908 prikaza

Mossad možda može pomoći Hajduku da osvoji titulu

1/2
Šime Zelić/PIXSELL
Yossi Melman, jedan od najvećih stručnjaka u području špijunaže i međunarodne sigurnosti, posebno o Mossadu i izraelskoj tajnoj službi, gostovao je na Weekend Media Festivalu

Yossi Melman, jedan od najvećih stručnjaka u području špijunaže i međunarodne sigurnosti, posebno o Mossadu i izraelskoj tajnoj službi, gostovao je na Weekend Media Festivalu.

Koje metode koristi Iran u špijuniranju Izraela?

Krađa identiteta ili korištenje lažnih profila samo je jedna od mnogih metoda koje Iran koristi za špijuniranje Izraela te otmicu i ubijanje Izraelaca. U posljednjih 15 godina bilo je i pokušaja širom svijeta da se ubiju izraelski diplomati ili drugi službeni predstavnici. Izrael, također, koristi sva sredstva koja su mu na raspolaganju za špijuniranje Irana, uključujući elektronički nadzor i osobne sastanke, a ubio je, prema stranim izvješćima, i iranske nuklearne znanstvenike.

 | Author: Šime Zelić/PIXSELL Šime Zelić/PIXSELL

Kakve su prognoze u ovom sukobu?

Iranski režim težak je neprijatelj - njegovi vođe izričito govore o uništenju Izraela - ali unatoč žestokoj retorici i njegovim postupcima na terenu, on je također oprezan te prepoznaje svoje slabosti i ograničenja. Izrael stoga mora nastaviti tajno djelovati protiv njega i izbjegavati arogantne govore poput prijetnji vojnim napadom na iranska nuklearna postrojenja.

Pitanje je od splitskog PR-ovca i vjernog navijača Hajduka Jerka Trogrlića. On pita može li išta Mossad napravit, (kad očito neće Sveti Duje op.a.), da Hajduk osvoji titulu u dogledno vrijeme?

Postoji mogućnost, dakle mogu pitat prijatelje u Mossadu. Pretpostavljam da bi trebalo angažirat vračare i posebne tehničke resurse. Takva operecija nije jednostavna i trajala bi najmanje pet godina.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 22:18 05.Listopad 2022.

    Dinamo je pretplatnik vidi se od gazde mamica.17 godina prvaci .hnl .su unistili