Top News
10744 prikaza

Mračna tajna Vatikana: Egzorcisti žele ubiti papu?

Egzorcizam
Thinkstock
Egzorcisti koji navodno štuju vraga nalaze se pod istragom Vatikana

Grupa egzorcista utemeljena u Brazilu koji se nazivaju Heralds of the Gospel navodno vjeruje kako je njihov bivši vođa, dr. Plinio Correa de Oliveira koji je umro 1995., u bliskom kontaktu sa Sotonom. Prema njima, on je toliko snažan da čak i nakon svoje smrti planira ubiti Papu Franju te čak upravlja i klimatskim promjenama, piše Daily Mail.

Bivši vođa egzorcista dr. Plinio Correa de Oliveira | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Nakon pojave videa u kojem članovi grupe prepričavaju svoje razgovore s vragom Vatikan je započeo istragu. U videu se vide članovi grupe kako čitaju transkripte svojih navodnih razgovora sa Sotonom. U videu se pojavljuje i sadašnji vođa grupe, Monsignor João Scognamiglio Clá Dias, počasni kanon u Rimu.

Odgovorni su za povećanje temperature na Zemlji i najavljuju meteorit?

Demon, koji se po transkriptima navodno direktno obraća originalnom osnivaču grupe, dr. Pliniu, kaže: "Dr. Plinio, tvorac klimatskih promjena i povećanja topline. Upravo je on taj koji čini sve". Glas Sotone navodno je "kanaliziran" kroz egzorcista i tako su njegove riječi ostale zapisane.

Vrag također predviđa kako će meteorit pasti u Atlantski ocean i da će Sjeverna Amerika "nestati".

Zatim dodaje:

"Vatikan? Moj je, moj!"

"Papa radi sve što ja želim, on je glup. Poslušan je u svemu. On je moja slava, spreman je učiniti sve za mene, on me služi" - pripovijeda član grupe.

Papa Franjo | Author: ?MASSIMILIANO MIGLIORATO/IPA/PIXSELL ?MASSIMILIANO MIGLIORATO/IPA/PIXSELL

Glasnogovornik Vatikana izjavio je za Vatikan Insider kako će se održati "duboka i temeljita istraga" oko cijele stvari.

Sotonisti su odmetnici

Drugi videozapisi koji su navodno uklonjeni s interneta navodno prikazuju egzorcizme koji se obavljaju uz pomoć neovlaštenih i nesigurnih tehnika. Grupa se odvojila od svoje izvorne organizacije - the Tradition, Family and Property Association (TFP) nakon smrti dr. Plinia, a na čelu joj Dias.

Oni se već nalaze pod promatranjem Kongregacije Vatikana za institute posvećenog života.

Dias, koji je sada podnio ostavku sa svog položaja, ostat će povezan s grupom Herald of the Gospels kao njihov savjetnik.

Pogledajte video o grupi:

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 10:38 19.Lipanj 2017.

    ne vjerujem u to