Top News
305 prikaza

Na prosvjed za obrazovanje pozivaju Kekin, Gibonni, Urban, TBF...

Hrvatska može bolje
http://hrvatskamozebolje.org
Niti Boris Jokić niti njegovi suradnici ne odustaju od ostavki, a protestne skupove danas u 18 sati najavljuju žešće nego ikad ranije

Nakon sastanka između ministra obrazovanja Predraga Šustara i voditelja stručne skupine koja je radila na kurikularnoj reformi Borisa Jokića u uredu predsjednice, od prosvjeda se ne odustaje. Jokić je kratko nakon sastanka pojasnio da sastanak ne znači da je on odustao od ostavke, a to je potvrdila i njegova kolegica Lidija Kralj iz stručne skupine.

"Ne znam ide li uopće kurikularna reforma dalje. Mislim da to nitko u Hrvatskoj ne zna", izjavila je Kralj u Hrvatskoj uživo. Današnji prosvjed u organizaciji inicijative Hrvatska može bolje u 13 hrvatskih gradova i nekoliko po Europi stoga se zahuktava. "(Danas) ćemo vidjeti može li Hrvatska doista bolje", kazala je Kralj u emisiji kod Maje Sever.

U međuvremenu je mnoštvo osoba iz hrvatske znanstvene, pop, kulturne i ine javnosti dalo podršku prosvjedu u organizaciji najvećeg dijela sindikalne scene, 200 građanskih udruga i mnogih drugih i pozvalo na okupljanje u srijedu 1. lipnja 2016. u 18 sati. Zlatan Stipišić Gibonni rekao je da dolazi na prosvjed zbog svoje troje djece za koje ne bi htio da moraju odlaziti živjeti u Dublin.

Mile Kekin, koji će na Trgu bana Jelačića u Zagrebu nastupiti sa svojim Hladnim pivom u sklopu prosvjeda pozvao je na okupljanje sve koji misle da Hrvatska doista može bolje.

Damir Urban je pročitao pozivnicu na prosvjed na Kontu u Rijeci, popraćen glasnim odobravanjem Urbanovog sinčića.

Na prosvjed u Splitu na Trgu Gaje Bulata ispred HNK pozvao je u ime TBF-a Mladen Badovinac.

Pozivnicu je građanima uputila i Remi iz Elementala.

A Rene Bitorajac u svojoj je video pozivnici savršeno skinuo Zdravka Mamića uz neizbježni: "Ajmoooo!!!"

Himna prosvjeda je davni hit Arsena Dedića "Kad bi svi ljudi na svijetu..."

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.