Top News
308 prikaza

Nove snimke smaknuća: Džihadisti najavljuju da najgore tek dolazi

ISIL-ova smaknuća
YouTube screenshot
Skupina Islamska država (IS) objavila je u subotu videosnimku pogubljenja na kojoj maskirani krvnik na francuskom prijeti "nevjernicima" i spominje pariške napade

Na snimci koja traje gotovo osam minuta a objavila ju je IS-ova služba za medije pod nazivom Pokrajina Niniva, petorica muškaraca, među kojima i onaj koji govori francuski - ispaljuju metak u glavu petorici zatočenika u narančastim odijelima koje nazivaju "špijunima".

Pet žrtava na snimci na arapskom jeziku iznose razloge svog zarobljavanja.

Džihadist koji govori francuski, kojemu ispod smeđe maske što ima samo otvore za oči, vire plavi uvojci, jedini je koji progovara. Odjeven je u maskirno odijelo a ostali su u crnoj odjeći.

Tvrdi da su IS-ovi neprijatelji "u rasulu" i upozorava ih da mogu očekivati nešto zbog čega će zaboraviti "11. rujna i pariške napade". U potonjima, za koje je odgovornost preuzeo IS, u studenome je poginulo 130 ljudi.

Frankofonski džihadist usto spominje Španjolsku i Portugal, te izrijekom spominje Toledo i Cordobu.

Prije nego petorica krvnika pogube žrtve na nepoznatom mjestu među ruševinama, džihadist koji govori francuski osvrnuo se i na zračne napade na IS u Siriji i u Iraku koji nailaze na "štit što ga je podigao kalifat".

IS je u lipnju 2014. uspostavio "kalifat" na dijelu teritorija koji su zauzeli u Siriji i u Iraku, gdje su nametnuli svoje zakone i pogubili velik broj ljudi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.