Top News
9616 prikaza

Najveća Slobina tajna: Zaratio zbog fatalne crnke

Slobodan Milošević i Mira Marković
REUTERS
Tada nije ni počeo svoj meteorski politički rast, ali se dalo za naslutiti koliko je zlopamtilo

Snježana Savić, poznata srpska pjevačica i glumica, očarala je svojevremeno čak i Slobodana Miloševića, ali i njegovog mentora Ivana Stambolića. Srpski Kurir tvrdi da su dvojica i "zaratila" zbog nje. 

Prema informacijama tog srpskog lista, čuvena glumica je osamdesetih godina prošlog stoljeća Miloševiću poklonila malo pažnje, a on je saznao da je to uradila zato što ju je Stambolić nagovorio. Zbog toga su se njih dvojica i udaljili jedan od drugoga da bi kasnije prekinuli svaki kontakt.

Izvor Kurira upućen u cijelu priču kaže da je Stambolić oduvijek bio popularan među ženama dok Milošević nije bio toliko šarmantan.

"Stambolić je prvi upoznao Snježanu Savić i odmah su postali prijatelji, družili su se. Stambolić i Savićka su bili prijatelji kad ju je Milošević upoznao na svečanoj večeri u Topčideru. Ona ga je doslovno očarala, bio je opčinjen njome. Ona nije samo ljepotica već je i žena nevjerojatne karizme", kaže izvor tog lista i dodaje: "Miloševiću se najviše svidjela upravo ta njena karizma, ta žena plijeni sve oko sebe..."

Obitelj Milošević Švercer Top News Slobin sin: Nekad kralj duhana, a sad životari u Rusiji

Iako je Slobodan bio opčinjen, nije uspio ostati u kontaktu s glumicom. Ipak, kako priča izvor Kurira, špekuliralo se da su nakon toga proveli i jedan vikend zajedno u vili kod Smedereva.

"Tako se tada pričalo, ali nikad se nije saznalo je li to točno. Ubrzo nakon spomenute večere Milošević je otišao na Kosovo i održao onaj čuveni govor na Gazimestanu, a zatim je uslijedio i njegov silovit put ka vrhu. Sa Savićkom mislim da se nije više nijednom sreo. Preko nekih ljudi je kasnije doznao da je Stambolić bio jako dobar prijatelj s njom i da ju je upoznao puno prije njega. Milošević je saznao da je upravo Stambolić nagovorio poznatu glumicu da mu priđe u počne razgovor one večeri u Topčideru", navodi taj izvor.

"To je jako naljutilo Slobodana. Zamjerio je prijatelju što je tako odigrao, maltene su zaratili zbog toga. Ubrzo je došlo i do razlaza između njih dvojice, politički su im se razišli putevi, pa više nisu bili u kontaktu", priča isti izvor.

Snježana Savić pak negira čitavu priču i tvrdi da je obojicu upoznala na istoj proslavi u Dobanovcima, gdje je i nastupala.

"Milošević tada nije bio predsjednik. Bila je zabava, ja sam nastupala s kolegama, kratko smo popričali. Pristojan čovjek, raspitivao se za jednu moju kolegicu. Prema meni nije pokazivao neku posebnu naklonost. Tada sam upoznala i Stambolića", kaže Savićeva i dodaje:

"S Miloševićem se više nikada nisam čula ni vidjela, a Stambolić me jest zvao nekoliko puta da pjevam na svečanostima za razne dužnosnike, ali to sam odbila".

Obitelj Milošević Marija Milošević Top News Kći krvnika: Živi u mraku, druži se samo s bivšim mužem

Ivan Stambolić ubijen je 25. kolovoza 2000. godine na Fruškoj Gori i bačen u jamu sa živim vapnom, a potraga za njim trajala je tri godine, pa se čak i vjerovalo da je u tajnosti napustio zemlju. 

Nakon što su pronašli njegovo tijelo, potkraj ožujka 2003., provedena je detaljna istraga, a put je preko Jedinice za specijalne operacije i njihovog zapovjednika Milorada Ulemeka Legije, doveo do bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića i njegove supruge Mire Marković. 

Oboje su zapravo imali motiv da se Stambolića izbriše s lica zemlje iako su Stambolić i Milošević bili prijatelji od studentskih dana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.