Top News
1343 prikaza

Napad na YouTube: Napadačica poginula u pucnjavi

Napad na YouTube
društvene mreže
Troje je ranjenih u centrali YouTubea, motivi su nepoznati, moguće je samoubojstvo žene

Zgrada u kojoj se nalazi središnjica YouTubea u kalifornijskom gradu San Brunu našla se u utorak poslijepodne pod policijskom blokadom zbog dojave o pucnjavi, javlja BBC.

 

Napadačica je nešto više od sat vremena nakon početka drame pronađena mrtva. Imala je prostrijelnu ranu, ali u policiji nisu znali reći jesu li je ustrijelili policajci ili je počinila samoubojstvo

U pucnjavi je ozlijeđeno četvero ljudi. Na terenu su specijalne snage SWAT i FBI. Reporteri na terenu svjedoče o desecima policijskih vozila, vatrogascima, vozilima hitne službe. Policija moli građane da se ne približavaju.

 

Napadač je žena?

Prema prvim informacijama, u zgradu je upala zasad neidentificirana naoružana osoba i otvorila paljbu.

Američki mediji doznaju da se navodno radi o ženi, no Ron Hosko, sigurnosni analitičar kaže da je vrlo neobično da je masovni napadač žena.

Sigurnosni stručnjak Paul Viollis rekao je da je od dvojice kolega koji rade u sigurnosnim sustavima saznao da imaju nepotvrđenu informaciju da se radi o napadačici, bjelkinji. Prema tome, nagađa se da bi se moglo raditi o bivšoj zaposlenici.

Ozlijeđeni primljeni u bolnicu

Glasnogovornik bolnice u San Francisco rekao je da su u bolnicu počeli stizati ozlijeđeni, ali nije precizirao koliko, javlja CBS News.

Još jedna lokalna bolnica rekla je da očekuju četiri do pet pacijenta ozlijeđenih u pucnjavi. Jedan od svjedoka rekao je da je vidio tri žrtve.

'Vidio sam kapljice krvi na podu'

Nekoliko djelatnika YouTubea objavilo je da su čuli pucnjeve, ali ta informacija zasad nije službeno potvrđena. Todd Sherman napisao je da je sjedio na sastanku kad je odjednom čuo buku i vidio kolege kako trče. Pomislio je da je riječ o potresu.

"Nismo znali što se događa, a ljudi su i dalje trčali u panici. Činilo se kao nešto ozbiljno, a ne kao da je riječ o vježbi. Krenuli smo prema izlazu i onda nam je netko rekao da je u zgradi naoružani napadač. Pogledao sam prema podu i vidio kapljice krvi", kazao je Todd Sherman.

"Čuo sam pucnjeve i vidio ljude kako trče. Sad sam zabarikadiran u uredu s ostalim kolegama", objavio je Vadim Lavrusik.

 

.

.

.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.