Top News
12960 prikaza

Nediljko i Nediljko na crnoj listi HDZ-a: 'Iz igre, dušo, ispadaš, za me više ne igraš'

Dino Stanin/Duško Jaramaz/Pixsell
HDZ ih je, a što su drugo mislili, šutnuo u stranu. Ko što kaže pjesma s CD-a Halida Bešlića, što ga je Nediljko Bubnjar kupio općinskim novcem: "Nekoć si mi bio drag, odnio te vrag!"

Nedjelja je u Dalmaciji nedilja pa je i Nedjeljko, logično - Nediljko. To staro dalmatinsko ime nosi više od 500 ljudi, kaže Actacroatica.com, a igrom slučaja baš tako se zovu i dvojica naših junaka, važnih protagonista hadezeovštine u dalmatinskom zaleđu i nezaboravnih asova što zadnjih dana pune naslovnice portala i crne kronike novina. Nediljko Bubnjar i Nediljko Dujić. Kao nekoć Denis i Denis. 

Obojica su godinama, desetljećima na vlasti - Dujić je 24 godine i dva mjeseca bio gradonačelnik Skradina i potom šef Hrvatskih šuma. Važan HDZ-ov kadar, stari 'hadezejac' iz Ićeva, maloga mjesta pored Šibenika. Kćer Anna u onom sumanutom performansu veli da je "sve da za ovu državu". Još da nije tražio ništa... Najmanje jedan stan MORH-a je sporan, davno je dobio depešu da se iseli iz njega, ali ju je ignorirao sve dok stan nije otkupila njegova kćer. Ima tu i par milijuna eura spornih žireva u Šumama.

Bubnjar je pak u Škabrnji godinama bio načelnik, bog i batina.  

 | Author:

Kad su ga ulovili s prstima u medu, Nediljko Škabrnjski za 24sata je rekao: 

-  Pribjegao sam malo improvizaciji, bio sam svjestan da su to nekakve nepravilnosti. Ja se zakona ne držim slijepo, to su rekle i neke povijesne osobe. Bitno je da nema pronevjere i da nitko ne uzima za sebe.

Ili...

- To je malo brljavo, to izgleda ružno kad čovjek tako vidi. Ali kad se sve obrazloži, vidjet će se da je bilo sve na korist općine...

Nediljko Bubnjar kupio but bez kosti, bifteke, plećku, šnicele... 

Još bi mu čovjek i povjerovao da je "pošteni lopov" kad sve tako lijepo prizna, ali ovo su podaci iz Škabrnje: za vrijeme dok je načelnik jedne od najsiromašnijih, ratom pometenih općina u zadarskome kraju, spiskao oko 130 tisuća eura, odnosno nešto manje od milijun ondašnjih kuna - za što je dobio četiri godine zatvora i vremenski rok od 15 dana da vrati novac - Nediljko Bubnjar odvojio je točno 345 kuna za školstvo, nula kuna za gorsku službu, ali i 183 tisuće kuna za NK Škabrnja. Gorska služba nek spašava samu sebe. 

SABOR HDZ-a Top News Dujić i Sopta ko rodbina koju zoveš na pir, a moliš boga da ne dođu. Naravno da su došli

- Pa imali smo ambiciju ući u treću hrvatsku nogometnu ligu! - objašnjava svoju poziciju ambiciozni Nediljko, pribjegavajući improvizaciji. Logično. I neke povijesne osobe pribjegavale su improvizaciji. 

Optužnica mu izgleda kao katalog Konzumove mesnice. Novcem općine kupio je juneći but bez kosti, pileći file, bifteke, plećku, šnicele... Miksao je janjetinu i junetinu, piletinu. Uzimao je i plodove s ribarnice: škarpine, škampe, losos, lignje... Ubacio je tu i malo narodnog melosa: jedan CD Halida Bešlića. Pa odjel tekstila - pidžama i papuče... Tlakomjer, ljudi! Nediljko Bubnjar novcem općine mjerio je tlak. 

Za odijelo Boss će reći: 

- Oblačio sam se više onako sportski pa...

 | Author:

Štedljiv kakav već je, uspio je nešto staviti sa strane i za stranku. Od tih para uplatio je i - dvije donacije HDZ-u. 

Pedesetak kilometara južnije ni drugom Nediljku ne ide najbolje. Stalno je na televiziji još otkako mu je kćer Anna, usred požara što je prijetio kućama, pred upaljenim kamerama imala svoj stand up show. 

- Nakaze jedne! Nakaze, nakaze! - urlala je u televizijsku kameru. - Ćaća mi se doma guši, sve je napravija za ovu državu, a oni ni prstom da maknu! Nakaze jedne! (...) Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em joj mater. Dabogda crkla, nakaza glupa! 

Dujićeve Šume dale milijunski posao čovjeku kojeg tuži država za utaju

Nakaza je inače policajka koja je podnijela prijavu protiv Anne Dujić jer je ignorirala njene upute i umalo je pregazila autom probijajući se prema obiteljskoj kući. Nedovoljno da općinsko državno odvjetništvo podigne optužnicu, nije vjerovalo policajki pa se uključilo državno odvjetništvo. Vijest od jučer kaže da je Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu delegirano u slučaju "Nakaze"

 | Author: Screenshot RTL Screenshot RTL

U međuvremenu, Dujić je na naslovnicama i zbog toga što su Hrvatske šume dodijelile posao prikupljanja žireva, vrijedan potencijalno šest milijuna eura, a već je prikupljeno najmanje 2,6 milijuna eura  vrijednih plodova, tvrtki Euro-Žir Dani, čijeg vlasnika država tuži za utaju. Radi se o Zijadu Pezerovićevu i matematika nikako ne štima - njegovih 11 zaposlenih trebalo je svaki dan prikupiti 1,6 tona žira. Svaki! A maksimalni prosjek koji jedan čovjek može skupiti je otprilike oko stotinu kilograma žireva. 

Pa se sumnja da je Pezerović za prikupiti 874 tona žira možda imao podizvođače, da je imao neku shemu. Ako se ispostavi da je plod hrasta kupovao po nižoj cijeni pa ga preprodavao Šumama, bit će u nevolji. 

Dujića ne ide pa ne ide. Evo, neki dan su ga na šibenskom Saboru HDZ-a gurnuli sasvim u pozadinu. A nekoć je prvi trčao ususret Plenkoviću kad bi dolazio. Sad mu nije smio niti blizu.

Nediljko i Nediljko, dvije nesretne priče o padu lokalnih šerifa od kojih je jedan već šutnut u magareću klupu dok će drugi tek biti. Samo što mu to još nitko nije rekao.  

Ko što kaže Halidova pjesma s onoga CD-a: 

"Nekad sam ti bio drag
odnio te vrag, 

Iz igre dušo ispadaš
za mene vise ne igraš"

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • miroljub1 13:49 25.Listopad 2024.

    HDZ lopovi članovi bande koja pljačka državu