Top News
5384 prikaza

Neiskusna teologinja će umjesto Opare voditi Split

Andro Opara i Jelena Hrgović
1/4
Miranda Čikotić/ PIXSELL
Do zadnjih lokalnih izbora prošle godine nije bila previše poznata javnosti

Jelena Hrgović i Nino Vela, zamjenici splitskog gradonačelnika Andre Opare vodit će Split dok se Opara ne oporavi nakon što mu je dijagnosticiran tumor na mozgu.

No, prema svemu sudeći, vođenje grada preuzet će Jelena Hrgović, jer osim što je prva Oparina zamjenica, isto tako je na listi HDZ-a za lokalne izbore bila plasirana ispred drugog zamjenika Nina Vele.

Jelena Hrgović je desna ruka Andre Opare i do zadnjih lokalnih izbora nije bila previše poznata javnosti, a zapravo se tek nakon prošlogodišnjih izbora ozbiljnije počela baviti politikom. Ova 35-godišnjakinja je rođena u Sinju, a diplomirala je teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

U svom je životopisu pred lokalne izbore napisala kako je bila zaposlenica splitske izdavačke kuće Verbum gdje je obavlja poslove urednice, koordinatorice produkcije, voditeljica programa “Susreta s autorom” te pomoćnica ravnatelja manifestacije “Dani kršćanske kulture”.

Uz to što je bila dopisnica Informativne katoličke agencije i Glasa Koncila, godinama je volonterila u udruzi “Lovret” koja skrbi o starijma.

Hrgović se u HDZ upisala neposredno prije izbora 2017. godine, članica je Gradskog odbora, a zanimljivo je da je i prije četiri godine dobila ponudu da se kandidira kao zamjenica tadašnjeg HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, arhitekta Vjekoslava Ivaniševića, piše Index.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.