Top News
779 prikaza

Neshvaćeni Maras pojašnjava slučaj "blender"

Gordan Maras
Pixsell/Facebook
Čini se da je šef zagrebačkog SDP-a stao na žulj svome šefu koji ga se pokušava riješiti

Gordan Maras krenuo je u kampanju za skorašnje europske izbore i čini se da je svojim osebujnim nastupom malo zasmetao čak i vodstvu SDP-a, koje ga je čak i potiho kritiziralo zbog tako individualističkog pristupa kampanji. Naravno, sustav na izborima za zastupnike EU parlamenta nešto je drukčiji nego što smo navikli. Cijela Hrvatska jedna je izborna jedinica i svakoj stranci je svaki glas važan, čak i u tradicionalnim utvrdama “onih drugih”. Šefa zagrebačkog SDP-a zatekli smo na skupu u Lici, u HDZ-ovu uporištu, i postavili smo mu tri kratka pitanja povezana s njegovom kampanjom.

Vodite li Vi individualnu kampanju, kako Vam se spočitava?
Na ovim izborima sakupljaju se i preferencijalni glasovi i ne vidim kako se moja borba za takve glasove može vidjeti kao nekakva individualna kampanja. Što se tiče spočitavanja, to stvarno ne mogu komentirati. Znam samo što ja mislim i ne mogu govoriti za nekoga drugoga.
Čemu blender?
Mislim da su me neki malo krivo shvatili. Nikad nisam nudio ništa ljudima samo da glasuju za mene nego sam odlučio nagraditi najbolju sugestiju za dopunu političkog programa.
Jeste li Vi SDP-ov Živi zid jer se čini da ste preuzeli dosta njihovih taktika?
Nisam nikakav i ničiji Živi zid. Moj politički put je jasan. Bio sam ministar u vladi Zorana Milanovića, u SDP me uveo Račan. Ja uvijek nudim rješenja, za razliku od Živog zida. 

Sličnu priču ponovio je i SDP-ov predsjednik Davor Bernardić. 

“Cilj je da svi gradovi u Hrvatskoj slijede primjer grada Čakovca, kad je u pitanju ekologija, inovativna rješenja, prometna rješenja i cjelokupna kvaliteta života. Danas sam ovdje da čestitam kolegicama i kolegama i da im dam daljnju podršku. Također, da pozovem građane Međimurske županije da izađu na izbore za Europski parlament jer su to izbori od iznimne važnosti za sve nas”, istaknuo je u srijedu Bernardić na izvještajno- tematskoj konvenciji, kako prenosi Hina

Čestitao je eurozastupnici Biljani Borzan koja je ostvarila veliku pobjedu za Hrvatsku jer se izborila za to da hrvatski građani ne budu građani drugog reda.

“Mi ćemo se nastaviti boriti za isti standard građana Europske unije i tu prvenstveno mislim na plaće i mirovine. Svjedoci smo da u Hrvatskoj imamo jednake cijene kao u EU, a plaće su tri puta manje, mirovine čak pet puta”, objasnio je Davor Bernardić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.