Top News
3295 prikaza

Neugodno je gledati u što Bero pretvara SDP

Davor Bernardić
Patrik Macek (PIXSELL)
SDP-ovcima, kao antifašistima, ne trebaju dobri odnosi s onima koji se srame hrvatske antifašističke prošlosti

Davor Bernardić, otkako je postao predsjednik SDP-a, nije se baš proslavio na toj funkciji, a čestitkom Velimiru Bujancu na vjenčanju samo je zadnji u nizu glupih poteza koji se predsjedniku najveće oporbene stranke ne bi smjeli događati. Umjesto da prizna grešku, Bernardić još objašnjava nešto o kurtoaziji, kao da je riječ kurtoazija kada govorimo o Velimiru Bujancu nešto što bi se trebalo koristiti.

Davor Bernardić, Rajko Ostojić Obračunavanje Top News 'Bero me smijenio zbog Bandića, a sve je znao'

Bernardić naprosto ne razumije politiku, ne razumije kontekst u kojem živi, ne razumije i ne zna svoje biračko tijelo i ako je ikada postojala sumnja da je Bernardić katastrofa koja se dogodila SDP-u, sada je više nema.

Bernardić je napravio istu glupost koju je napravio Zoran Milanović kada se sastajao sa Klemmom i ekipom i govorio o 'mami lekarki', s tim da je Milanović mislio da će time dobiti izbore, a Bernardić je htio ispasti neki urbani lik koji pristojno nekome čestita na vjenčanju.

Ono što je još veća tragedija u cijelom ovom Berinom čušpajzu je da je izostala prava reakcija iz SDP-a. Naime, koliko god se članovima ove stranke izgubljene u prostoru i vremenu činilo da je ovo trivijalno pitanje, ono to nikako nije.

Kada predsjednik SDP-a ničim izazvan ekstremnom desničaru, s kojim niti je prijatelj niti dijeli bilo kakve stavove (nadamo se da ne dijeli) čestita na vjenčanju, jedini zaključak kojeg iz toga možemo izvući je da je riječ o politički nepismenom političaru, koji ne bi trebao biti ni predstavnik stanara, a kamoli šef oporbe.

SDP-u ne trebaju dobri odnosi s likovima poput Bujanca. Kao antifašistima ne trebaju im kurtoazni odnosi s onima se srame hrvatske antifašističke prošlosti. Žalosno je da u SDP-u to ne razumiju, da osim par članova koji su nešto nadrobili po društvenim mrežama nitko u vodstvu stranke ne vidi problem u Berinom potezu, ali i za to postoji objašnjenje.

HDZ Razvili sustav Top News Muljatori: Evo kako HDZ-ovci i SDP-ovci varaju državu

Ako pratite SDP i njegove članove, vjerojatno ste uočili da se bave sobom, njihove međusobne rasprave se svode na to tko je Milanovićevac, tko je Bernardićevac... Bude vam malo neugodno kad ih čitate. To je samo slika onoga što je SDP pod Berom postao. 

To je postala stranka ljudi sa šupljim floskulama, koji žive na nekoj staroj slavi, iz vremena kada su ih njihovi birači podržavali. SDP gubi svoje biračko tijelo, jer je to postala intertna stranka koja se oko ničega ne oglašava, ne reagira na ono što nam se u društvu događa, ne poduzimaju nikakve inicijative koje bi dovele do nekog pomaka... Ali, zato im čestitka osobi koja potpiruje fašističku vatru u društvu nije tako velika greška.

SDP je, u ovom trenutku, zaslužio sve što mu se događa. Zaslužio je da mu birači okreću leđa, a u konačnici, očito su zaslužili i Bernardića. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IVF 18:30 12.Rujan 2017.

    Izgleda da su ruske i jugoslavenske obavještajne službe angažirali sav ološ protiv Bernardića. Ne razumijem zašto, on im nije opasan. Pa oni su ga i doveli u politiku preko Bandića. Pitam se u čemu je toliki problem, kad nemaju drugog ... prikaži još! zadatka osim olajavanja Davora Bernardića.