Top News
3405 prikaza

Neviđeni luksuz u kojem u Londonu boravi obitelj Trump

Donald Trump
1/8
REUTERS
Za boravak svoje brojne obitelji Trump je rezervirao cijeli kat luksuznog hotela Corinthia u kojem noćenje košta 200 tisuća kuna

Za svoj boravak u Londonu Donald Trump je za svoju obitelj rezervirao cijeli kat luksuznog hotela Corinthia. Trump i Melanija spavaju pak u Winfield House – što je službena rezidencija američkog ambasadora u Londonu u Regent's Parku.

Corinthia je raskošni hotel u kojem često borave bogati i slavni, a najluksuzniji smještaj pruža Royal Penthouse – Kraljevski apartman na posljednjem katu koji košta 24.000 funti – odnosno oko 200.000 kuna na noć.

Njegovi gosti uživaju u pogledu s terase na St Pauls's katedralu, zatim turističku atrakciju London Eye, a apartman ima i lounge, dnevni boravak, spa, sobu za objedovanje i prostire se na dvije etaže spojene spiralnim stepenicama obloženim u crni mramor. Kuhinja u apartmanu opremljena je robom iz Harrodsa.

Već sad se izračunalo da bi boravak američkog predsjednika i njegove pratnje mogao koštati britanske porezne obveznike ukupno oko 20.000.000 dolara.

Corinthia Hotel London | Author: Corinthia Corinthia
Osim Royal Penthousea, ovaj hotel ima još šest vrlo komfornih i bogato opremljenih apartmana, među kojima su Writer’s Penthouse, kao i Whitehall Penthouse, do kojeg se dolazi privatnim liftom i kako je rečeno u jednom BBC-jevom dokumentarnom filmu, "dizajniran je za vrlo utjecajne i moćne goste koji donose važne odluke.”

U tom hotelu do sad su odsjeli i Mariah Carey, James Corden i Cuba Gooding Jr., Beyoncé, pa Jay-Z, George Clooney, Rihanna, Nicki Minaj, i Kanye West

Corinthia Hotel London | Author: Corinthia Corinthia
Oko rezidencije američkog veleposlanika u Regent's Parku postavljena je čelična ograda, a poduzeto je i niz sigurnosnih mjera. Trump će se voziti u vlastitom vozilu neprobojnom za metke. Po društvenim mrežama već je krenula zafrkancija jer se stotinjak metara od Winfield Housea, u kojoj će spavati Trump, nalazi glavna londonska džamija. Trumpu se rugaju jer je među prvim njegovim mjerama nakon što je postao predsjednik, bila zabrana ulaska muslimanima iz sedam zemalja u kojima su muslimani većinsko stanovništvo, a to su Irak, Iran, Sirija, Libija, Jemen i Sudan, piše Independent.

Trumpa su u Londonu dočekali brojni demonstranti, ponovno su nosili balone s njegovim likom u pelenama, zbog čega je Trump bjesnjeo i prošle godine kad je boravio u Londonu. Za ovu maskotu krivi londonskog gradonačelnika Sadiq Khana, kojeg je izvrijeđao neposredno prije slijetanja na londonski aerodrom Stansted, nazvavši ga teškim luzerom. Khan mu je uzvratio istom mjerom i rekao da se Trumpu ne bi trebao prostirati crveni tepih, niti odavati državničke počasti jer se miješa u unutarnju politiku Velike Britanije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.