Top News
693 prikaza

Poderali nagodbu: Dobavljači prijete obustavom robe

Marica Vidaković, prokuristica Kraša
Robert Anić (PIXSELL)
Nakon sastanka medijima se obratila Marica Vidaković, prokuristica Kraša, koja je kazala kako Vjerovničko vijeće nije jučer dalo zeleno svjetlo na plan nagodbe, odnosno budućeg razvoja Agrokor

Sastanak izvanredne uprave Agrokora i nedavno osnovane Udruge dobavljača Agrokora potrajao je četiri sata iako je bilo planirano ga će završiti za sat i pol. Iz dvorane su se čuli povici i povišeni tonovi, a dobavljači su izlazili smrknutih lica. Medijima se obratila Marica Vidaković, prokuristica Kraša, koja je kazala kako Vjerovničko vijeće nije jučer dalo zeleno svjetlo na plan nagodbe, odnosno budućeg razvoja Agrokora.

- Mi smo taj plan vidjeli tek danas. Ranije nam je predstavljena tek skica. Gospoda vjerojatno neće imati ugodne blagdane, barem ne sa strane dobavljača - rekla je.

Nagodbu je poderala i zaprijetila obustavom robe, ali nije rekla hoće li to biti tijekom blagdana. Najviše im smeta što različiti dobavljači različitih tvrtki iz koncerna neće biti jednako tretirani, a najviše bi izgubili dobavljači Konzuma. 

Najavila je kako će znati koristiti sva oružja u pregovaranju. 

Zatražila je jednak tretman za sve sudionike i dobavljače svih tvrtki unutar koncerna. Na pitanje u čijem je interesu ovakva nagodba kakva je jučer prezentirana, kazala je kako ne želi o tome spekulirati. Navela je kako sigurno neće odstupiti od pozicije koju zastupa u Vjerovničkom vijeću. 

- Moramo se dogovoriti o pravilima po kojima će se poslovati. Po ovim pravila nećemo raditi. Interes dobavljača jest zaštititi lanac opskrbe. Ovo je jedinstven zakon i ne odnosi se različito na različite vjerovnike - kazala je Vidaković.

Marica Vidaković, prokuristica Kraša | Author: Robert Anić (PIXSELL) Robert Anić (PIXSELL)
Naglasila je kako traže već danas poslijepodne novi sastanak s izvanrednim povjerenikom i njegovim timom. 

- Zbog toga što je netko u ovom materijalu prejudicirao da je nagodba gotovo pa riješena, došlo je do ovoga danas - kazala je Vidaković pokazujući na tekst nagodbe.

Ramljak: Nema drame

Ramljak je kazao kako ne smatra da se događa išta dramatično i da su dobavljači zauzeli početnu poziciju pregovorima.

- Obustava robe bi išla samo na njihovu štetu jer vjerovnici su budući vlasnici kompanije - rekao je i dodao kako će nastaviti pregovarati, ali da bi svaki ustupak jednoj grupi dobavljača bio na štetu druge grupe. 

- Kad bi se oni dogovorili mogli bi im dati određeni iznos pa neka ga oni podijele između sebe - pomalo ironično rekao je Ramljak. 

Dobavljači su inače do sad bili na strani izvanrednog povjerenika Ramljaka i dobro surađivali s Upravom. Zato ovaj razlaz svjedoči velikom nezadovoljstvu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.