Top News
9156 prikaza

Ramljak od plaće u Agrokoru postao milijunaš

Ante Ramljak u trgovini Konzum
Tomislav Miletic (PIXSELL)
On košta Agrokor 118.970 kuna mjesečno, na savjetnike je do sada otišlo 166,5 milijuna kuna

Prije dolaska u Agrokor Ante Ramljak nije mogao ni sanjati plaću koja mu svaki mjesec sjedne na račun. Do kraja listopada on je Agrokor koštao 803.050 kuna, pokazuje posljednje izvješće. Kad odradi prosinac, trošak za njegov rad prerast će milijun kuna. Svaki mjesec Ramljakova rada Agrokor košta 118.970 kuna bruto (osim travnja, kad je imao nešto manje jer nije radio cijeli mjesec).

Od tog iznosa Ramljaku ostaje 71.395 kuna. Izvanrednom Vladinu povjereniku visok udio plaće ostaje jer nije stalno zaposlen nego radi na ugovor o djelu. Iako je radio u financijskoj industriji, Ramljak nikad nije bio ovako visoko u hijerarhiji tako velikog sustava i primanja su mu bila znatno manja. "Lex Agrokor" je odredio ovako visoka primanja jer se vodio time da izvanredni povjerenik ima pravo na plaću u prosjeku svih bivših članova uprave u vrijeme Ivice Todorića.

Ante Ramljak na predstavljanju revizije poslovanja Agrokora Udara u glavu Top News Prijavio Todorića i druge: Lagali su za 21,7 milijardi!

Posljednje mjesečno izvješće otkriva i da je dosad na rad 141 zaposlenika angažiranoga na savjetovanju uprave potrošeno 166,5 mil. kuna. Iako je Ramljak rekao da će trošak svih savjetnika platiti budući vlasnici nakon nagodbe, to je samo djelomično točno. Agrokor sad plaća i njega i savjetnike. Samo što, uz tekuće troškove savjetnika, oni imaju ugovorene i nagrade za uspjeh. Ako uspješno provedu nagodbu za Agrokor, njihov trošak će se popeti na 500 milijuna kuna.

Izvanredna uprava je prezentirala podatke da će to ipak biti jeftinije nego slični slučajevi u svijetu. Kako ne bi bili odgovorni za veoma osjetljive poteze, uprava se i osigurala, tj. njihovo osiguranje plaća Agrokor. Dosad je na to potrošeno 15 milijuna kuna. Izvanrednu upravu zbog ovih troškova redovno napada Ivica Todorić iako je on imao veću plaću, ali i iz SDP-a, čiji je šef Davor Bernardić prvi prozvao Ramljaka zbog visokih primanja.

Kako će izgledati nagodba, uprava ima obvezu predstaviti do 12. siječnja. Domaći dobavljači su formirali i posebni konzorcij kako bi što bolje branili svoje interese, a cilj im je zadržati i svoj udio i hrvatsko vlasništvo nad Konzumom kao najvažnijim maloprodajnim lancem. Svakako će se morati odreći dijela duga. No najgore će proći banke koje nemaju upisane hipoteke. Ramljak se pohvalio da su uštedjeli više od 200 milijuna na najmu, a osim maloprodaje, u koje spadaju Konzum i Tisak, ostale su i glavne kompanije iz prehrane i proizvodnje.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • makan1210tahi 20:04 15.Prosinac 2017.

  pa eto, tko kaže da nisu dobre plaće u konzumu, trebao bi se žaliti jer nema božićnicu i regres

 • ivanh4 19:37 15.Prosinac 2017.

  Teško se oteti dojmu da je raspad SFRJ-e, najviše iskoristio UDBA-ški kadar, a nakon tih krvnika, naši vrli rvacki domoljubi. Bravo, bravo i bravo, ako već ne zna ovaj mutavi narod, nadajmo se da će vas vaša zlatna djeca osuditi. ... prikaži još! Pitanje je a zašto? Pa zato što ste im malo nakrali, prokletinje rvacke. Zašto ovaj mutavi narod i dalje šuti, za mene je najveća tajna koju bih volio , za života saznati.

 • Avatar Tito
  Tito 16:50 15.Prosinac 2017.

  Lopovi !