Top News
2985 prikaza

Nitko: "Ne radim ništa, a bolji sam od Plenkovića"

Najpopularniji političar u Hrvatskoj
Thinkstock
On je najpopularniji, a nitko ga ne zna, uvijek šuti i ništa nema

Express je jedini u državi došao do političara koji je prvi put ikad izbio na vrh top liste popularnih. Ovoga mjeseca to je Nitko. Čak 25 posto građana u najnovijoj anketi CroDemoskopa zaokružilo ga je kao svog najpozitivnijeg kandidata. 

Sad bi bilo dobro i efektno reći da je  iza njega na listi dugo dugo nije nitko, ali to očito nije moguće jer nitko ne može biti iza sebe samoga, pa ni Nitko.

Nitko je tako pretekao stvarne likove surove hrvatske stvarnosti, Plenkovića, Kolindu, Hasanbegovića, Petrova, Pernara, Bulja...

Doši ste niotkud, rezultata nemate, nemate program, cijelo vrijeme šutite, a ipak sjajno kotirate na rang listama... Ovako na prvi pogled, čini se da ste isti kao i svi drugi političari?

Ja sam istiji!

Ali vi ste posve lišeni sadržaja?

Nitko nije savršen.

Znate li kako će se rasplesti afera Agrokor?

To Nitko ne zna.

Hm, i vi  o sebi govorite u trećem licu, kao Bandić. Da, možda je baš tu tajna vašeg uspjeha. Što mislite o ploči u Jasenovcu?

Ne mislim. Uočavate li da uz manji utrošak energije dolazim do istog rezultata kao premijer Plenković? Zato me ljudi tako i cijene. On se muči, pa ništa. Ja se ne mučim, pa opet ništa. Sa Mjeseca se vidi da sam učinkovitiji.

Jeste li čitali knjigu Georgea Orwela Nitko i ništa u Parizu i Barceloni?

Nisam, to je knjiga o nama dvojici ali mi je Ništa još nije vratio.

Koliko se ljutite zbog toga?

Ma ništa...

Kako biste vi dali ime Masarykovoj ulici?

Ja bih joj dao ime Budakova, pa neka desni misle da je riječ o književniku Mili Budaku, a lijevi da je o književniku Peri Budaku. To je po meni pomirba na djelu.

Genijalno! Imate li još takvih ideja?

Kako da ne. Jedna bi se ulica trebala zvati po Rukavini. Desnima bi to bila ulica Juce Rukavine, a lijevima Ivana Rukavine. Ovi s centra neka ih guglaju.

A što kad vam ponestane takvih 'double deckera'?

Nitko mi ne brani da osnujem komisiju ili povjerenstvo.

Kako se osjećate zdravstveno?

A vi? Šalim se. Nigdje me ne boli.

Čujemo da već imate pjesmu za sljedeću kampanju za parlamentarne izbore?

Da. "Ne može nam Nitko ništa, jači smo od sudbine...".

Tko će vam pjevati?

Ili ja ili Nitko drugi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.