Top News
12790 prikaza

Novi šef Gospića: "Pankeri su počeli s pedofilijom"

Karlo Starčević
Žarko Bašić/ PIXSELL
HSP-ov kandidat prekinuo je dugu HDZ-ovu dominaciju Gospićem, a poznat je i po bizarnom vrijeđanju pankera i rokera

303 glasa odnijela su prevagu na lokalnim izborima u Gospiću kako bi pobijedio HSP-ov kandidat Karlo Starčević. Vlasnik pivovare Ličanka, proizvođača popularnog Velebitskog piva, tako je uspješno ušao u političke vode. Međutim, isti taj Starčević poznat je i po doista neugodnom događaju kada je optužio pankere i rokere da šire pedofiliju i homoseksualizam.

Podsjećamo na njegovu poruku prije nekoliko godina koja je išla ovako:

"Poštovana, puno hvala na Vašoj ponudi. Moje pitanje je tko je počeo sa pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. Da li Vi ovo nama podmećete ili stvarno ne znate da nije poželjno vuku ostaviti ovce na čuvanje. Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega. Mislim da sam Vam sve rekao. Sa poštovanjem, Karlo Starčević", odgovorio je na molbu nekoliko udruga za sponzorstvo festivala alternativne glazbe u Velikoj Gorici.

Kad su ga novinari pitali nije li pretjerao u svojim izjavama, on im je odgovorio: "Ja se ne želim spuštati na njihovu razinu. Moja je razina na zavidnoj visini. Ma slušajte vi mene, ja nisam rasist. Ali zašto, pobogu, nisu organizirali neki, recimo to tako, tamburaški koncert ili hercegovačku gangu, jel’ tako? Zašto bih ja uživao u nekakvom afričkom rocku, koji ni po kakvoj vezi ne pripada hrvatskoj tradiciji i hrvatskom narodu".

Karlo Starčević, novi gradonačelnik Gospića | Author: Marko Culjat/PIXSELL Marko Culjat/PIXSELL

U jednom razgovoru za Jutarnji otkrio je i da je u Jugoslaviji bio 42 puta u zatvoru, svaki put zbog nacionalizma. "Danas se mnogi busaju u prsa da su osnivači. A ja sam zajedno sa svojim poslovnim prijateljima iz Njemačke i Švicarske dao 1,8 milijuna maraka za predizbornu kampanju HDZ-a 1990. godine", ispričao je on.

Hvalio se i kako su njegovi HOS-ovci bili spremni preuzeti vlast u Hrvatskoj početkom devedesetih godina prošlog stoljeća: "Tuđman je 25. ožujka 1991. godine otišao u Karađorđevo na sastanak s Miloševićem. mislili smo da će ga tamo ubiti. Pod sobom smo imali oko 350 dragovoljaca pod punom ratnom spremom. Oružje smo dobili od Slovenaca, a novac smo im prebacili  na račun Ljubljanske banke u Münchenu. A to su platili hrvatski emigranti. Noć prije sastanka u Karađorđevu napravili smo plan. Da su ubili Tuđmana, Paradžik bi na državnoj televiziji iste večeri proglasio neovisnost. Sve ključne točke u Zagrebu bismo imali pod kontrolom i izazvali bismo opće ratno stanje. Sva sreća što do toga nije došlo."

Bivšeg premijera Ivu Sanadera optužio je da je naredio pljačku njegovog stana. "Ja to u potpunosti odgovorno tvrdim. Kriminalci su razbili sve kako bi me zastrašili. On je rekao svom poltronu Đapiću da Starčević ne može biti gradonačelnik Gospića, živ ni mrtav", optuživao je Starčević i usput se pohvalio da je Sanaderu davnih dana govorio da je lopov. "Ja sam prvi rekao da je Ivo Sanader bandit, ali ljudi su me htjeli ubiti. Htjeli su me linčovati. Tu vlast je rigorozno trebalo srušiti. Ja želim razlučiti zdravo od bolesnog", kazao je novopečeni gospićki gradonačelnik u razgovoru za Jutarnji 2011. godine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.