Top News
293 prikaza

Očekujemo respektiranje Agrokorovih kompanija u regiji

Martina Dalić
Patrik Macek (PIXSELL)
Agrokorove kompanije u regiji posluju redovno i nije ih zahvatila kriza u poslovanju, objasnila je Dalić

Agrokorove kompanije u regiji posluju redovito, plaćaju svoje obveze, osiguravaju zaposlenost i brigu za dobavljače te hrvatsko Ministarstvo gospodarstva od susjednih zemalja očekuje da im se i dalje omogući normalno poslovanje te da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regiji respektira, izjavila je u srijedu potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić. 

"Agrokorove kompanije u regiji posluju redovno i nije ih zahvatila kriza u poslovanju koja je dovela do otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru d.d. i povezanim društvima u Hrvatskoj. Kako kompanije u vlasništvu Agrokora u regiji plaćaju svoje obveze prema državama u kojima posluju, osiguravaju zaposlenost i brigu za dobavljače, očekujemo da im se normalno i redovno poslovanje omogući i dalje", kaže se u izjavi potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić koju je objavilo Ministarstvo.

Dalić ističe i kako je nedavno održana sjednica Nadzornog odbora društva Mercator u Sloveniji, koje je vlasnik Mercatora u Srbiji i Crnoj Gori, "nedvosmisleno potvrdila da između ove kompanije i Agrokora u Hrvatskoj nije bilo nikakvih radnji koje bi ukazivale na prelijevanje sredstava u Hrvatsku".

"Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta od susjednih zemalja očekuje da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regiji respektira, kao što ga je i Vlada Republike Hrvatske respektirala pri uvođenju izvanredne uprave u hrvatski dio koncerna Agrokor. Zaštita radnih mjesta i dobavljača kroz proces restrukturiranja, stabiliziranje poslovanja i postizanje dogovora o naplati vjerovnika su u fokusu izvanredne uprave uvedene u Agrokor u Hrvatskoj i Ministarstvo gospodarstva očekuje primjenu ovih principa dobrog gospodarenja na sva društva koncerna Agrokor", naglašava potpredsjednica Vlade Dalić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.