Top News
2784 prikaza

Ona je znala sve tajne ludih Berlusconijevih tuluma

Imane Fadil
1/2
Suliman/Press Association/PIXSELL
Fadil nikada nije bila optužena da je primila mito i trebala je svjedočiti u novom slučaju

Talijanski istražitelji pokrenuli su istragu o ubojstvu glavne svjedokinje u slučaju u kojem je bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi optužen za podmićivanje. 34-godišnja Iman Fadil, model koja je sudjelovala na njegovim zloglasnim "bunga bunga" seks tulumima, zaprimljena je u milansku bolnicu prošlog mjeseca zbog niza bolova u trbuhu. Prijateljima i odvjetniku rekla je kako vjeruje da je otrovana.

Fadil je preminula 1. ožujka.

"Liječnici nisu u potpunosti identificirali patološke uzročnike koji bi mogli objasniti njezinu smrt", rekao je glavni milanski tužitelj Francesco Greco. Naglasio je kako je bilo "niz anomalija" u njezinoj liječničkoj dokumentaciji. 

Kako piše talijanska novinska agencija Ansa, toksikološko testiranje otkrilo je kako je ubijena "mješavinom radioaktivnih tvari", piše The Independent.

Silvio Berlusconi Kontroverzni premijer Life Berlusconi otkrio: "Bunga bunga" je nastala iz bolesnog vica kojeg je ispričao Gaddafi

Fadil koja je bila česta gošća na tim raskalašenim zabavama svjedočila je 2012. godine na suđenju Berlusconiju koji je bio optužen za seks za maloljetnom prostitutkom. Tada je govorila o mladim ženama koje su se svlačile dok su izvodile provokativne plesove. Berlusconi je osuđen za za plaćanje seksa sa 17-godišnjom djevojkom i prijetilo mu je sedam godina zatvora. Oslobođen je 2015. godine nakon presude da nije znao da je riječ o maloljetnoj prostitutki. 

Marokanka Karima el Mahrug, poznatija kao "Rubi, kradljivica srca", optužila ga je da joj je od veljače do svibnja 2010. plaćao za seks, u vrijeme kada je imala 17 godina.

Na sudu se branio da nije znao njezine godine, a 2013. proglašen je krivim.

Od tada je došlo niz novih optužbi protiv Berlusconija i ostalih počinitelja a optužbe se tiču i podmićivanja žena koje su sudjelovale na tim zabavama kako bi ih spriječili da kažu istinu na početnom suđenju. 

Fadil nikada nije bila optužena da je primila mito i trebala je svjedočiti u novom slučaju. 

2012. godine rekla je kako se boji za svoju sigurnost nakon što je tužiteljima ispričala da joj je ponuđen novac u zamjenu za šutnju oko onoga što se na tim zabavama događalo. Berlusconi je te zabave nazivao elegantnim večerama. Kako pišu talijanski mediji, Fadil je u trenutku svoje smrti pisala knjigu o svojim iskustvima. Istražuje se i kopija njezina rukopisa kako bi se otkrilo sadrži li tragove koji bi mogli pomoći u rješavanju njezinog mogućeg ubojstva. 

Redatelj i scenarist Paolo Sorentino snimio je film o Berlusconiju, imena "Loro" u kojim se bavi svim njegovim skandalima i padom vlade.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.