Top News
288 prikaza

Ono što je Kovačić poručio HDZ-u, građani će uskoro poručiti Mostu

Ivan Kovačić
Patrik Macek (PIXSELL)
Koga briga za državu i društvo, koga briga za nacionalne interese kad se Kovačić mora brinuti za vlastite interese u svom gradiću

Psovka je prvi put ušla u politički govor. Ivan Kovačić iz Omiša, predsjednik Kluba zastupnika Mosta u Saboru, lansirao ju je putem nacionalne televizije u pravcu HDZ-a (“Ako ćete se oslanjati na stare islužene kadrove, ko vas je*e”), ali neko istančano i izmučeno uho, da ne govorimo o onom zlonamjernom, moglo bi pomisliti da je ta psovka upućena i široj hrvatskoj javnosti. Onoj koja Mostu zamjera što je doveo HDZ na vlast i koja od Mosta, ako već ne od samoga Kovačića, očekuje da HDZ-u malo češće poruči “Ko vas je*e”. A ne samo kad zacvili neki od lokalnih šerifa. 

MOST nezavisnih lista održao interni sastanak s članovima u Etno kući | Author: Kristina Stedul Fabac (PIXSELL) Kristina Stedul Fabac (PIXSELL)

Jer ono što je za Ivana Kovačića u Omišu nanovo izabrani hadezeovac Ivan Škaričić, to su za hrvatske građane na nacionalnoj razini Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, Hasanbegović, Crnoja, pa onda svakako i Tepeš, Pero Ćorić, Ladislav Ilčić i drugi Mostovi koalicijski partneri. 

Pa o njima Kovačić šuti. Digla se velika graja oko udara na medije, počevši od Hrvatske televizije, ali ne stajući samo na tome. Kovačić na to šuti. Okupili se strani diplomati i odvukli Vladu za uho u Jasenovac kako bi ublažili državnu sramotu.

Kovačić šuti. Režu se sredstva civilnom društvu. Kovačić šuti. Ali i ne samo to. HDZ stavlja Crnoju u Vladu, Kovačić šuti.

Šuti i na Hasanbegovića, šuti na pravaše, ali šuti i na HDZ-ovu blokadu Mostovih reformi, na najavu skupljeg zdravstva, na smanjenje novca za zapošljavanje, na nastavak političke bahatosti. 

Kovačića kao da se sve to ne tiče. Kao da to nije njegova stvar, u ulozi predsjednika Kluba zastupnika Mosta u Saboru. “Ko vas je*e”. 

Ali zato se džilitnuo kad je taj HDZ, stranka koju je doveo na vlast, u Omišu opet izabrao njegovog neprijatelja Ivana Škaričića. 

Koga briga za državu i društvo, koga briga za nacionalne interese kad se Kovačić mora brinuti za vlastite interese u svom gradiću. I on bi, što je najbolje, zbog svoga gradića bio spreman razvrgnuti koaliciju s HDZ-om na državnoj razini. 

Ne zbog mirovina, ne zbog zdravstva, ne zbog reformi, Jasenovca, medija, klerikalizma, revizionizma, diletantizma. Ne, samo zbog Omiša. Na primjeru Omiša, gdje je Škaričić uvjerljivo pobijedio na izborima, Kovačić je donio sud o HDZ-u. 

Da je to stranka koja, eto, baš i nije po njegovu ukusu. Tu svoju spoznaju rastrubio je po nacionalnim medijima, ne razmišljajući o tome hoće li još dugo imati medij preko kojeg će Karamarku slati psovke. 

Osobito iz oporbe. No psovke, nasreću, ne putuju samo u jednom smjeru. Ono što je Kovačić poručio HDZ-u, a posredno i cijelom društvu, građani će uskoro moći poručiti Mostu kad ih bude molio za glasove. A to će biti vrlo brzo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.