Top News
121 prikaza

Ovo nije hrvatska Vlada, nego gomila karijerista koji se drže na nišanu

Božo Petrov
Slavko Midžor (PIXSELL)
U braku HDZ-a i Mosta svi glume žrtvu. I Karamarko kojega Petrov i Orešković zaobilaze, i Petrov kojemu pak Karamarko kopa jamu...

Mostovoj koaliciji sa SDP-om formalno su presudili birtijaški tračevi, a navodno i snimka ponoćnog sastanka nekih mostovaca sa Zoranom Milanovićem u Banskim dvorima.

“Onaj tko želi raditi, može raditi, ali s nama pošteno”, poručio je prije četiri mjeseca vidno uzrujani Božo Petrov odbacujući ujutro Milanovića i uletjevši isto popodne u zagrljaj Tomislavu Karamarku. 

A nije prošlo ni prvih sto dana Vlade, mandata obilježenog otporima, bojkotima, smjenama i jadikovkama, a Božo Petrov i dalje ne odustaje od suradnje s HDZ-om. 

Strankom koja mu pred nosom maše preslagivanjem Vlade, promjenom partnera, traži zamjenu za Most, kombinira s Milanom Bandićem, prijeti premijeru s kojim je Most stvorio pokret otpora HDZ-u i pokazuje prezir prema Petrovu. 

Petrov čak spominje interesne skupine oko Karamarka koje rade protiv interesa u Ini te optužuje HDZ da šuruje s optuženikom za korupciju.

Je li to ono što je Petrov želio? Gdje su nestali veliki principi? Poštenje? Čistoća u politici? Jesu li gore birtijaške priče o tome da će SDP slomiti Most po formiranju koalicije ili sve ono što Most sad prolazi u suradnji s HDZ-om? I Hrvatska sa svima njima? I zar je Petrov stvarno mislio da će Karamarko i HDZ biti bolji od ovoga? 

Kako se u one poruke da “s Mostom mogu raditi samo pošteno” uklapaju priče o Ini, svađa oko kadroviranja u policiji - realizirana nakon čudne pljačke u MUP-u – bojkot Mostovih prijedloga, ali i ovakve poruke o preslagivanju Vlade? 

“Ako u tri ili četiri mjeseca ne počnu reforme, netko drugi će preuzeti vlast”, izjavio je prošli tjedan Božo Petrov. 

Ali umjesto da istog trenutka, onako naglo kao i nakon famoznih konzultacija na Pantovčaku, raskine savez s HDZ-om i spasi malo obraza što mu je ostalo, on čeka da ga Karamarko, uz pomoć Bandića, izgura iz Banskih dvora. 

Umjesto da ode zbog principa, čeka da ga HDZ prožvače i ispljune. Zajedno s onim premijerom hologramom. Nije, međutim, pitanje je li Petrov sad dobio ono što je tražio. 

Bolje je pitanje je li imao izbora. Koalicija sa SDP-om nikad nije bila opcija. Ostanak ljevice na vlasti nikad nije bila realna mogućnost i stoga je sklopljen prirodni, pa makar i prisilni, brak HDZ-a i Mosta. 

U tom braku svatko glumi žrtvu: i Karamarko kojega Petrov i Orešković zaobilaze, i Petrov kojemu Karamarko kopa jamu, i Orešković koji je fikus, i Most koji se trga za prostor... 

A najveća žrtva svega toga su hrvatski građani. Ovo nije hrvatska Vlada. Tek gomila karijerista koji jedni druge drže na nišanu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.