Top News
101 prikaza

Orepić opozvao direktoricu AKD-a zbog "teže povrede rada i discipline"

Vlaho Orepić
Robert Anić (PIXSELL)
Uz opoziv glavne direktorice, ministar unutarnjih poslova je opozvao i cjelokupni Nadzorni odbor i imenovao drugi, te je imenovao i privremenu upravu AKD-a do nove Vlade

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić na konferenciji za medije objavio je kako je opozvao glavnu direktoricu Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD), ali i cijelu Upravu tog trgovačkog društva. Na čelu AKD-a je, inače, Anita Perković-Škalic.

Orepić je kazao kako želi "neposredno i objektivno informirati javnost" o nedopustivim postupcima onih kojima je povjereno upravljanje javnim dobrom.

- Kao ministar unutarnjih poslova većinski sam član Skupštine AKD-a i kao takav donio sam odluke: Opozvao sam glavnu direktoricu Agencije za komercijalnu djelatnost, opozvao sam cjelokupni Nadzorni odbor i imenovao drugi, imenovao sam privremenu upravu AKD-a do formiranja nove Vlade. Bitno je napomenuti da je jučer sa svoje dužnosti udaljen predsjednik Nadzornog odbora AKD-a zbog teže povrede rada i discipline. Razlozi zašto sam to napravio jer je AKD od posebnog značaja za Republiku Hrvatsku - rekao je na ministar Orepić

Rekao je i kako je razlog opoziva "teža povreda rada i discipline".

Više pročitajte na 24sata.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.