Top News
528 prikaza

Orešković ne gubi vrijeme: Ministri od danas na poslu

Nova hrvatska Vlada 2016.
Željko Lukunić (PIXSELL)
Novi premijer Tihomir Orešković članovima Vlade je već dao zadatak

Posljednje primopredaje ministarstava stari i novi ministri obavit će danas, a zatim novi voditelji 20 Vladinih resora hitno prianjaju na posao. Šef im je dao rok.

Čini se da novi predsjednik Vlade Tihomir Orešković ne želi gubiti vrijeme. Sugovornici nam govore kako je već u prvoj komunikaciji s ministrima pokazao menadžerske odlike.

- Premijer je rekao kako svi ministri već u ponedjeljak moraju skenirati stanje u svojim resorima. Potrebno je proučiti strukture ministarstva i pripremiti izvješće o primopredaji - potvrdilo nam je nekoliko članova Vlade. Sljedeća sjednica dogovorena je za srijedu.

Do tada bi već svi trebali istražiti i prezentirati šefu, odnosno premijeru Oreškoviću situaciju u pojedinim resorima.

- Razmišlja i ponaša se menadžerski. Zbog toga je i odabran na tu funkciju te se ozbiljno primio posla. Ministri dobivaju striktne zadatke s rokovima - kaže nam sugovornik.

Doznajemo kako im je dao i rok vezan za budžete.

- Mora se pripremiti i proračun za pojedina ministarstva. Rok za to je tri tjedna - kažu nam.

Pojedini ministri sastali su se u ministarstvima sa svojim prethodnicima već u subotu te su obavili primopredaju i već su prionuli na posao. Danas je planirana primopredaja ostalih resora te će novim ministrima ostati svega dva dana za pripremu izvješća.

Orešković je u petak, nakon maratonske sjednice Sabora, poručio kako bi njegova tvrtka propala kad bi se toliko sati provodilo na ustaške i komunističke teme. No na to neće moći utjecati. Posao u Vladi, očigledno, planira organizirati na drugačiji način.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.