Top News
4824 prikaza

Organizator dočeka otkriva kako će se dočekati vatreni

Hrvatski navijači
1/6
Goran Stanzl (PIXSELL)
Redatelj Krešo Dolenčić o svojoj viziji jedinstveno sportsko-kazališnog trenutka u hrvatskoj povijesti

Sat vremena će se vatreni voziti od zračne luke do samog centra metropole, a po putu i zacrtanoj trasi imati će ih prilike pozdraviti građani. Radi njih će nebom preljetati članovi Krila Oluje, na pozornici će pjevati Zaprešić Boysi, no sve će biti podređeno nogometašima koji se sa Svjetskog prvenstva vraćaju sa srebrom. 

"Ponavljam, ne radimo feštu nego doček, biti će dostojanstveno kako to i zaslužuju. Slijeću u Zagreb u 14.05 i onda kad se na trgu popnu na pozornicu pjevat će se himna, možda "Moja Domovina", i pričati ćemo s njima, njih 23 biti će najvažniji, a sve je ostalo sporedno. Nakon što to završi je stvar, u organizacijskom smislu, došla svome kraju. Inače već danima ovo pripremamo, tako da smo uhodani. Dočeci će se organizirati i u Splitu, Slavonskom Brodu, Livnu i drugim gradovima", rekao nam je Krešo Dolenčić, kazališni redatelj koji stoji iza organizacije dočeka. 

Njemu je najvažnije da se u svijet, a ovo će pratiti svi najvažniji domaći i strani mediji, pošalje slika ujedinjene države, koja slavi svoje sportske junake. Prijenos uživo s glavnog zagrebačkog trga pokrivat će šezdesetak kamera, i svijetu pokazati desetine tisuća ljudi koje u isti čas pjevaju "Moja Domovina".

Već je ranije rečeno kako će biti minimalno, ako uopće, političkih govorancija ili "preuzimanja" trenutaka slave, već će sve biti podređeno sportašima. Manifestaciju će voditi Frano Ridjan i Mirko Fodor, a cijela će trasa, da ne kažemo cijeli grad, biti okićeni u kockicama koje će snimati i dronovi i helikopteri, a postavljanju zastava će pripomoći i vatrogasci.

Navijači u Zagrebu prate finalnu utakmicu Hrvatska Francuska | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL
"Volio bih da svi, ama baš svi pjesmu ‘Moja domovina’ otpjevamo na način kako je cijeli svijet pjevao "Happy" Pharrella Williamsa. Snimajte, pjevajte uglas, plešite, glupirajte se i objavite sve te videomaterijale. Jer ‘Moja domovina’ mora biti ono što je nekoć bio "Happy", rekao je za Jutarnji List Dolenčić.

Rekao nam je kako mu je sama utakmica finala bila previše napeta, te ju je jedva pogledao.

"Tekmu sam gledao da, ali mi je bila tako napeta da sam izlazio i ulazio, neke djelove nisam vidio", rekao je redatelj o okršaju s Francuzima. 

Dočeku se prilagodio i ZET koji je osigurao besplatan prijevoz tijekom cijelog dana, kao i posebni parkinzi. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.