Top News
9042 prikaza

Organizirao doček Vatrenih: 'Dilao' lažne Tolušićeve fotke?

Kruno Grlević i Velimir Bujanec
Instagram
Kruno Grlević godinama je vodio navijačku udrugu hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni

Prošlo je više od mjesec dana otkad su objavljene kompromitirajuće lažne fotografije potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Ali iako Uskok i policija još nisu službeno otvorili istragu ni protiv koga, doznajemo da su prilično suzili krug ljudi na koje sumnjaju.

Kako 24sata neslužbeno doznaje, uspjeli su doći i do čovjeka koji je bio posrednik u plasiranju u medije fotomontaža na kojima se Tolušić u društvu polugole djevojke sprema šmrkati kokain. Prema informacijama 24sata, on je to i priznao Uskoku.

Radi se o Kruni Grleviću, koji je najpoznatiji po tome što je godinama vodio navijačku udrugu hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni. Prema neslužbenim informacijama, ispitali su ga, priznao je posredovanje u plasmanu fotografija, ali nisu ga zadržali.

Claude Jambrušić i Josip Đakić Claude Top News Đakić od njega tražio mito - on Tolušiću smjestio drogu?

Kruno Grlević poznat je i po tome da je bio jedan od organizatora dočeka Vatrenih nakon povratka iz Rusije, a inače je, kako je Express već ranije pisao, poslovno povezan sa Claudeom Jambrušića, kojeg niz svjedoka terete da stoji iza pokušaja diskreditacije ministra Tolušića. 

Jambrušić je u poslu s uzgojom stoke i dobivanju poticaja za pašnjake izgubio 27 milijuna kuna u dvije godine nakon što je Tolušić poslao kontrole i promijenio pravila. Taj je poduzetnik prvo za 24sata, a zatim i ostalim medijima poručio: "Nemam nikakve veze s distribucijom i nastankom onoga što vi nazivate sporna fotomontaža". Te njegove tvrdnje su u suprotnosti s onim što su svjedoci rekli u svojim iskazima.

Osim toga, razgovarali smo dodatno s nizom osoba, od kojih su neke rekle da su bile prisutne kad su im se Jambrušić ili njegov prijatelj Kruno Grlević pohvalili da imaju fotografije koje će biti iskorištene protiv Tolušića. Kao i da je sve unaprijed snimljeno i dogovoreno, a trebalo je biti iskorišteno kao posljednji napad ako ni jedan drugi oblik lobiranja ne uspije.

Jambrušić i Grlević već su godinama u poslovnim odnosima, obojica su se bavila svojedobno marketingom i organiziranjem događanja. Grlević je bio jedan od organizatora dočeka nogometne reprezentacije na trgu, a vrijedi kao utjecajan čovjek s vezama. Ima i kafić u centru Zagreba, a rijetki su oni koji mogu reći kako financira brojna putovanja.

Prema servisu Poslovna Hrvatska, nema aktivnih tvrtki na svoje ime.

Tomislav Tolušić NOVI RAT Top News Kako su sve mogli Tolušiću smjestiti drogu i prostitutke

A baš Grlevića više naših sugovornika i osoba koje su dale iskaze spominje kao ključnu osobu i posrednika u ovom slučaju. On je, tvrde, za Jambrušića odrađivao stvari na terenu. Pa i kad se sukobio s partnerima, Jambrušiću je pomagao Grlević sa svojim vezama. Međutim, otkrili smo da njih dvojica u ovoj priči nisu sami. Vrlo brzo će se doznati koje su to druge osobe u skupini za koju šira javnost nije imala pojma da postoji.

Grlević je, kako navode naši sugovornici, blizak i sa Vlahom Orepićem, koji je u vrijeme dok je bio ministar unutarnjih poslova lobirao za rješavanje Jambrušićeva problema osobno kod ministra Tolušića. Veza Orepića, Jambrušića i Grlevića puno su jače od poznanstva, a u medijskim krugovima već duže vrijeme kruži priča kako je Jambrušić zvao oko dogovora za razgovore s Orepićem tijekom prošle izborne kampanje. Grlević je također jedan od onih koji savjetuje Orepića i pomaže mu u odnosima s javnošću. O njihovim bliskim vezama svjedoči i to da je Grlević objavio fotografiju na svojem Facebooku na kojoj su sva trojica zajedno u opuštenom druženju.

Tomislav Tolušić Seks i kokain Top News Kad god je Plenkijeva vlada u aferi, iskoči neki SMS ili seks

"Nemam veze s onim što vi nazivate sporne fotomontaže", poručio Jambrušić novinarima 24sata prije mjesec dana. 

Kasnije je isticao tužbe i pisma kojima upozorava da su mu poticaji srezani mimo europskih direktiva i pravila.

S obzirom na nove informacije Jambrušića je 24sata ponovno kontaktirao, a on je odgovorio mailom: 'Ponavljam, nisam ni na koji način sudjelovao u distribuciji niti u nastanku spornih fotografija koje mediji nazivaju fotomontažom. Nitko mi nije radio nikakvu uslugu niti sam to tražio od nekoga.' 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • adika 16:15 25.Veljača 2019.

    a sada ona vesela pjesma _ Sastala se dva debila ,

  • Coolman 14:20 25.Veljača 2019.

    Ne kužim! A čime je taj gospodin prekršio zakon? Zar je protuzakonito dati ili prodati medijima fotografije?! Nije dokazano da su fotke lažne. I DORH nije podigao nikakvu optužnicu protiv gospodina jer za to nema zakonske osnove. Optužnica za što?!

  • Karamudimir 13:09 25.Veljača 2019.

    Haha! Po facama vidiš da nisu u grupi najbistrijih!