360°
417 prikaza

Ostajemo bez šećera?! Kriva je suša, cijene čokolade i slatkiša, pa i piva idu u nebo

1/3
Davor Javorovic (PIXSELL)
Bio u pitanju šećer ili kakaovac, čini se da bi najveći skok mogao biti kod čokoladnih proizvoda. Naime, od ljeta 2022. do veljače 2024. cijena kakaovca na svjetskom tržištu skočila je 136 posto!

Protekle godine prekomjerne oborine zaustavile su rast šećerne repe jer su kiše sabile tlo i korijen repe se nije mogao razvijati, a ove godine sasvim drukčija situacija. Nedostatak kiše u gotovo dva mjeseca posve je osušio šećernu repu, pa je na poljima Istočne Slavonije prava kataklizma, pišu 24sata. 

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.