Top News
6368 prikaza

'Bandićeva osveta': Podiže ogradu u kvartu gdje je izgubio

Milan Bandić
1/5
Goran Stanzl (PIXSELL)
Na čak sedam izbornih mjesta u OŠ Gustava Krkleca, Bandić je uvjerljivo izgubio

Drugi krug lokalnih izbora je tek prošao, a novi-stari zagrebački gradonačelnik već se bacio na posao. Jedan od prvih poteza Milana Bandića bilo je podizanje ograde oko Osnovne škole Gustava Krkleca u zagrebačkom naselju Travno što se nimalo nije svidjelo građanima.

'Novi Zagreb mrzi ograde', 'Sačuvajmo park', 'Stop ograđivanju parka', stoji na transparentima koje su građani Travnog u noći s utorka na srijedu postavili na novoizgrađenu ogradu.  "Ne želimo ogradu u parku i ne želimo da se ona postavlja bez savjetovanja s građanima", rekla je Dijana Skočić, predsjednica udruge građana Travno za 24sata. Dodala je kako zahtijevaju da se ograda makne.

"Razumljivo je da postoji ograda uz cestu, ali ne razumijemo što će nam ograda u parku, jer škola je dio parka ",objasnila je Skočić. Najavila je prosvjed u nedjelju u 18 sati u parku u Travnom i potpisivanje peticije za micanje ograde iz parka.

Neki transparenti upućeni su direktno Milanu Bandiću pa se tako na Travnom može pročitati 'Čeka te ograda u Remetincu' i 'Ogradi si staru'. Skočić je rekla kako su saznali da će gradonačelnik u srijedu posjetiti školu, no na kraju nije došao. U Zagrebu su, podsjećamo, do prije dva tjedna građani prosvjedovali i protiv gradnje sportsko-rekreacijskog parka u naselju Savica sve dok Grad od gradnje u parku nije odustao.

Zanimljivo je da su se građani Travnoga među prvima našli na "meti" novih zahvata po Bandićevoj uredbi. Sudeći prema rezultatima drugog kruga lokalnih izbora, gradonačelnik je definitivno izgubio podršku Travnoga. Naime, u OŠ Gustava Krkleca bilo je čak sedam izbornih mjesta, a na svima je pobijedila Anka Mrak Taritaš, a na jednom je bilo čak dvadesetak postotnih bodova razlike između Bandića i njegove protivnice.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Luna Lipa
    Sarkazam. 00:27 16.Lipanj 2017.

    Bolesno i jadno. Oni što misle da nije tako, luđi su od njega.