Top News
117 prikaza

Ovako Orešković brani Karamarka: "Previše krvi prolilo se za demokraciju"

Tomislav Karamarko i Tihomir Orešković
Patrik Macek (PIXSELL)

Uoči telefonske sjednice vlade u 16 sati, koju je premijer Tihomir Orešković prvotno najavljivao za 10 prijepodne, šef vlade je izjavio da stoji iza Tomislava Karamarka. "Karamarko će imati moju podršku. Dopustite da ljudi rade svoj posao i da donesu neke odluke. Ima moju podršku. Petrov ima svoj stav, moj je drugačiji. Previše se krvi prolilo za demokraciju i ne bih volio da se ovakve odluke donesu jer to nije pravi put", kazao je Orešković.

Time se predsjednik vlade potpuno svrstao na stranu predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika vlade Tomislava Karamarka. Orešković nije spominjao aferu "Konzultantica" s tvrtkom Drimia Ane Karamarko koju je u ime MOL-a angažirao Josip Petrović.

Premijer je, međutim, rekao da se nada da će razum prevladati: "Vlada radi i ovo bi bila loša poruka za investitore", kazao je Orešković. Premijer se praktično nije pojavljivao u javnosti nekloliko dana, tijekom kojih se hrvatska javnost izrazito uzburkala zbog navodnog Karamarkovog sukoba interesa i naginjanja interesima MOL-a nauštrb onima Republike Hrvatske.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.