Top News
1391 prikaza

Ovo su neki od zanimljivijih plakata s Marša za znanost

Marš za znanost
1/8
Sanjin Strukić/PIXSELL
Simbolično vrijeme početka marša jedna je od važnijih poruka dana

U Zagrebu je u subotu u pet do 12 počeo Marš za znanost kojim se želi ukazati na nedovoljno ulaganje u znanost i visoko obrazovanje te na pojave javnih politika temeljenih na predrasudama, medijsko promoviranje pseudoznanosti i praznovjerja te institucionalni klijentelizam.

Marš je krenuo od spomenika Nikoli Tesli, nastavlja se Teslinom do Zrinjevca, gdje se radi krug oko Zrinjevca, pa preko Amruševe i Petrinjske do Trga bana Jelačića, a završava na Europskom trgu, objavila je Hina.

Pogledajte galeriju.

1/8
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 15:44 14.Travanj 2018.

    znaju li "znanstvenici" da "U svijetlu činjenice da Galileo nema ni jedan originalni teorijski rad na polju astronomije i da se nije uopće odmakao ili ogradio od Kopernikovih geocentričnih zabluda te da je u potpunosti odbacio Keplerove pakružne orbite planeta, ... prikaži još!ta, kao i Keplerovu sugestiju da pojava plime na Zemlji nije posljedica Zemljine rotacije, već Mjesečeva utjecaja, razumljivo je da mnogi uvaženi znanstvenici Galileja smatraju briljantnim inženjerom, ali ne i astronomom"