Top News
2299 prikaza

Plenkijev dječji vrtić: Okružio se mladim snagama

Andrej Plenković
Patrik Macek (PIXSELL)
Andrej Plenković najviše suređuje s mladim stranačkim snagama kojima najviše vjeruje

Nitko od potencijalnih ministara, nitko od ljudi iz vodstva HDZ-a, pa čak nijedan europarlamentarac nije u ponedjeljak došao s Andrejom Plenkovićem kod predsjednice na Pantovčak.

Na razgovor s Kolindom Grabar Kitarović šef je poveo mladog Karla Resslera (28). Riječ je o diplomantu Pravnog fakulteta u Zagrebu i posinku Vladimira Šeksa, koji već neko vrijeme radi u Plenkovićevu uredu u Zagrebu.

Kao europarlamentarac, Plenković se i u hrvatskom i u onom belgijskom uredu okružio isključivo mladim ljudima, s kojima nastavlja surađivati i nakon što je postao predsjednik HDZ-a. 

Marko Milić | Author: Marko Prpić/PIXSELL Marko Prpić/PIXSELL

Uz Ressera, posao su mu u Zagrebu odrađivali i Marko Milić (22) te Miroslav Smetiško (28). Marko je sin istaknutog novinara Gorana Milića. 

Student je pete godine prava, a u HDZ se učlanio s 18 godina.

"Nisam gledao nikakvu korist, u pitanju su bili svjetonazorski razlozi, a ne interesi. Tata se tada složio s mojom odlukom", rekao je Milić nedavno za Express. 

Plenkovića je upoznao kad je današnji šef postao saborski zastupnik. Pitao ga je može li volontirati za njega i Plenković ga je odabrao.

"Nakon volontiranja odlučio me je, kad je postao zastupnik u Europskom parlamentu, uzeti za asistenta u Hrvatskoj. Tijesno smo surađivali, kako tada, tako i sada, kad je postao šef HDZ-a", kaže Milić, s kojim u uredu radi i Smetiško, Plenkovićev čovjek zadužen za nove medije i internet. 

Riječ je o diplomiranom ekonomistu, glasnogovorniku Mladeži HDZ-a i sinu bivšeg načelnika Lobora Andrije Smetiška. 

Mladi Miroslav još je prije tri godine završio u medijima, i to nakon što ga je očev protukandidat na lokalnim izborima Željko Jajtić prijavio DIP-u zato što je razderao nekoliko njegovih plakata.

Plenković je na čelna mjesta ureda postavio dvije žene. Voditeljice ureda su mu posljednjih nekoliko godina Tena Mišetić (28) i Marijana Balić (35).

Mišetić je otprije poznata u medijima po svojoj vezi s košarkašom Bojanom Bogdanovićem.

Kći je Ivana Mišetića, bivšeg direktora Croatia Airlinesa, a sad generalnog tajnika u Atlantic grupi. 

Vukovarka Balić je, pak, ekonomistica koja je radila u županiji i Agenciji za razvoj, a nakon toga u Plenkovićevu uredu u Bruxellesu. 

Marko Milić (22)

Sin novinara Gorana Milića učlanio se u HDZ s 18 godina. Sad ima 22 i asistent je u Plenkovićevu zagrebačkom uredu

Miroslav Smetiško (28)

Diplomiranom ekonomistu šef je povjerio brigu o internetu i novim medijima. Sin je bivšeg HDZ-ova načelnika Lobora Andrije Smetiška

Tina Mišetić (28)

Plenkovićeva voditeljica ureda kći je Ivana Mišetića, dugogodišnjeg direktora Croatia Airlinesa

Marijana Balić (35)

Vukovarka je suosnivačica Udruge djece poginulih i nestalih branitelja a Zadnje tri godine provela je u Bruxellesu kao voditeljica Plenkovićeva ureda

Karlo Ressler (28)

Diplomant Pravnog fakulteta u Zagrebu i posinak Vladimira Šeksa sa šefom je išao kod predsjednice na Pantovčak

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.