Top News
3360 prikaza

Plenkijeva vlada: Ista špranca krađe na putnim nalozima

Andrej Plenković
Patrik Macek (PIXSELL)
Sve više detalja afere Dnevnice izlazi na vidjelo, a čini se da najzanimljivije tek dolazi...

Novac se i u Vladi Tihomira Oreškovića, ali i Andreja Plenkovića očito krao po istoj špranci kao i u mandatu Zorana Milanovića – preko lažnih putnih naloga otvaranih na imena savjetnika premijera. Prema insajderskim informacijama, više putnih naloga bilo je otvoreno na ime Jakše Puljiza, koji je u Oreškovićevoj Vladi radio kao koordinator infrastrukturnih projekata (prije je bio zamjenik SDP-ova ministra Branka Grčića), ali i na Davora Huića koji je bio Oreškovićev savjetnik za unutarnju politiku, piše Večernji list.

Na Puljizovo ime navodno je otvoren putni nalog i na dan kada je premijer Andrej Plenković, odmah sutradan nakon što je potvrđena Vlada u Saboru, putovao u Bruxelles na sastanak Europskog vijeća. Puljiz je potvrdio da ondje nije bio i da je jedino njegovo inozemno putovanje u Oreškovićevoj Vladi bio gospodarski forum u Parizu. Jedan Oreškovićev suradnik prisjetio se da su se tajnice u Vladi bile žalile na Sandru Zeljko, tajnicu tadašnjeg premijera Oreškovića (prije njega bila je tajnica i Sauchi i Jadranki Kosor, a i sada je zaposlenica Vlade), da ih je Zeljko tražila da svi putni nalozi idu preko nje.

"Tada mi to nije bilo čudno, ali sada ima novi kontekst. Tajnicama je bilo sporno zašto moraju naloge dostavljati Sandri Zeljko", rekao je anonimni izvor. Saucha, podsjetimo, za malverzacije s putnim nalozima tereti upravo svoju bivšu tajnicu Sandru Zeljko. A Sandra Zeljko i Zvonko Matišić, bivši šef Ureda za opće poslove i sin vozača pokojnog Račana, za istu stvar terete – Sauchu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AntiDerpe 17:26 09.Ožujak 2017.

    da li je jos iko (sa imalo pameti) iznenadjen? Ja vec dugo , dugo vremena govorim da hdz partija treba promijeniti ime u Kra De Ze - kako bi i imenom dostojno pokazivali stvarne ciljeve, politiku i svrhu osvivanja te partije