Top News
7126 prikaza

Pola Vlade nikad nije bilo u vojsci, pa ni Plenki

Premijer Andrej Plenković posjetio vojarnu Croatia
Boris Ščitar/ PIXSELL
Premijer zagovara uvođenje obveznog služenja vojnog roka, a ni on sam nikad nije služio vojsku

"Narod voli hrvatsku vojsku, vojnim rokom bi se oružane snage popularizirale i učinile atraktivne mladim ljudima i novim generacijama koje se ne sjećaju Domovinskog rata."

Premijer Andrej Plenković tako je zagovarao povratak obveznog služenja vojnog roka. Ali upravo s njim na čelu, pola Vlade bi trebalo odvojiti mjesec dana preko ljeta za druženje u nekoj vojarni s ostalim golobradim mladićima. I naučiti osnove obrane, postupanja u kriznim situacijama, kako rukovati oružjem, a ne propucati sam sebe. Pola ljudi koji vode ovu državu nikad nije bilo u vojsci.

Prvi je premijer Andrej Plenković koji je ratno iskustvo i obuku mogao skupljati samo igrajući igrice na Playstationu.

Kada je 1988. godine napunio 18 godina upisao je Pravni fakultet. Tada nije bilo lagano izbjeći služenje vojnog roka kao iza 2000. godine. Prema našim informacijama, kao mladić je Plenković oslobođen služenja vojnog roka jer je imao problema sa srcem iako se s druge strane danas uvijek može pohvaliti igranjem košarke.

Iz Vlade su nam potvrdili da nije služio vojni rok, ali navode drugi razlog. I to nakon malog nesporazuma u prvom odgovoru.

"Premijer Plenković nije služio vojni rok zbog urođene anemije", poručeno nam je iz odnosa s javnošću Vlade.

Iako je anemija obično slabokrvnost, navode da se radi o različitoj vrsti.

Plenković dolazi iz imućne i utjecajne obitelji, majka mu je bila upravo primarijus kardiologije, a on je svoj put umjesto u vojsci našao u stalnom obrazovanju.

"Tijekom studija radio sam kao prevoditelj volonter u Promatračkoj misiji Europske zajednice u Hrvatskoj 1991/92 godine", napisao je Plenković.

Radio je u zatim i u Bruxellesu, odvjetničkoj tvrtki u Londonu, stažirao za Europsku pučku stranku u Europskom parlamentu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.