Top News
10532 prikaza

Policija kreće u istragu i Todorića i Agrokora

Ivica Todorić
Krunoslav Petric (PIXSELL)
Ivicu Todorića u upravu koncerna kazneno je prijavio Božo Petrova nakon izjave iz Sberbanke

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je od policije da počne s izvidima u slučaju Agrokora. Podsjetimo predsjednik Sabora i čelnik MOST-a Božo Petrov podnio je kaznenu prijavu protiv uprave Agrokora te Ivice Todorića, i to zbog sumnji u kazneno djelo lažiranja financijskih izvješća o poslovanju Todorićevog koncerna.

Njegova prijava bila je reakcija na izjavu potpredsjednika uprave Sberbanke Jurija Solovjeva od prije nekoliko dana da je u Agrokoru naišao na namještanje financijskih izvještaja. Naknadno je Solovjev izjavu ublažio, ali očito nije nikoga uvjerio da je tako bezazleno. Zastupnik Živog zida Ivan Pernar u Saboru je također pozvao Ministarstvo financija i institucije da izvrše nadzor nad gazdom Agrokora Ivicom Todorićem.

"Financijsko stanje u Agrokoru je neizdrživo. Trenutni ministar financija Zdravko Marić bio je izvršni direktor Agrokora i bio je zadužen za financije što znači da je bio upućen u stanje, ali je usprokos tome dozvolio da se u prosincu da kredit od HBOR- a hineći da on nema ništa s tim. A znao je da je Agrokor pred bankrotom i time je HBOR oštećen za 283 milijuna kuna. Ako je Marić znao da su izvješća lažirana, zašto je dao kredit Agrokoru od HBOR- a?

Ako pak nije znao, onda se postavlja pitanje koje su njegove kompetencije da bude ministar u Vladi ako nije znao ni stanje u tvrtki u kojoj je radio? I čime se bavi DORH? Mojim slikanjem s učenicima po školama. Državne institucije prikrivaju kriminal koji se događa u Agrokoru. Ali sve će isplivati van", poručio je Pernar prije tjedan dana u Saboru.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.