Top News
9239 prikaza

Pravo lice Trumpova zeta: "On je se*onja"

Jared Kushner
REUTERS
Jared Kushner pokazuje naznake da je puno sličniji američkom predsjedniku nego što se to čini na prvi pogled

Bio si izabrani - govorio je Obi-Wan Kenobi svom nekadašnjem učeniku Anakinu Skywalkeru pri kraju filma Osveta Sitha. Nešto slično, na početku mandata Donalda Trumpa govore o njegovom zetu Jaredu Kushneru.

On je trebao biti taj koji će jednim pogledom i diplomatskim rječnikom smirivati nepredvidivog Trumpa, Kushner je trebao biti taj koji će paziti da sve ide svojim tijekom. Jednom kad je izišlo u javnost da je Kushner odgovoran za prvi sastanak između Trumpa i meksičkog predsjednika Enrique Pene Nieta, pretpostavljalo se da će on uspjeti održavati američku diplomaciju živom.

Ovih dana, kad se otkrilo da Kushner i nije tako častan kako se isprva činilo, kad se otkrilo da je pokušavao dogovoriti tajne kanale komunikacije između Trumpa i Rusije, ta iluzija se rasplinula kao jutarnja magla. Bijela kuća, inače poznata po dobrom skrivanju tajni, u Trumpovom mandatu porozna je kao rešeto. Tako su se pojavile glasine, kako prenosi Politico, da je upravo Kushner tražio da se bivšem šefu FBI-a Jamesu Comeyju udijeli otkaz, pojavile su se priče da je Kushner bio jedini protivnik imenovanja posebnog istražitelja. Nedavno se našao i u, barem sudeći prema preliminarnim informacijama, sukobu interesa s kakvim se Donald i Ivanka već dulje vrijeme suočavaju. Kushnerovi suradnici prodavali su Kinezima američko državljanstvo. Naravno, ovo je doista pojednostavljena priča o ponudi ulaganja koje će ubrzati proces dobivanja vize i državljanstva.

Jared Kushner | Author: REUTERS REUTERS

Što se dogodilo sa zlatnim dečkom Trumpove administracije, sada se pitaju svi s američke ljevice. Oni koji poznaju Kushnera kažu da je on oduvijek bio takav. Da je oduvijek bio spreman udariti i na najmanji znak slabosti. Prije nekoliko godina je kupio New York Observer, popularni tjednik među newyorškom elitom, i pretvorio ga u vlastitu propagandnu mašineriju. Elizabeth Spiers, bivša urednica magazina, uvijek priča kako joj je Kushner naredio da otkrije bilo kakvu aferu Richarda Macka. U to vrijeme je Mack bio svojevrsni poslovni suradnik koji se malo zamjerio Kushneru, a nakon što je reporter uspio otkriti samo da je Mack pomalo neugodna osoba, Kushner je bio iznimno razočaran. Tražio je da promijeni reportera i da Spiersica pronađe nekoga tko će otkriti neke Mackove kosture u ormaru. Kad ni drugi reporter nije uspio pronaći ništa, Kushner je priču ponudio Vicky Ward. Ona ga je jednostavno odbila i rekla da ne želi pisati glasine o normalnom čovjeku.

Harleen Kahlon, stručnjakinja za digitalne medije, jedno vrijeme je radila za Kushnera kako bi povećali digitalni doseg Observera. Redizajnirala je stranicu, dala sve od sebe i na kraju godine je ispunila ciljeve za koje je trebala dobiti pozamašan bonus. Međutim, jednom kad je otišla po ček, Kushner joj je rekao da trenutačne financije ne dopuštaju takvo što. Ona mu je zahvalila otkazom.

Nedugo prije izbora Kahlonica je napisala na Facebooku: "To je tip koji nije pretjerano bistar ili radišan, tip koji zapravo nema pojma o ičemu i kupio je sve što ima, zahvaljujući novcu oca kriminalca, duboko je nesiguran i opsjednut slavom. Neće osoba koja 'izbjegava popularnost' kupiti Observera, oženiti Ivanku Trump i stalno pričati o telefonskim razgovorima sa slavnim ličnostima. Kushner je, jednostavno, seronja".

Jedno vrijeme je Kushner uspijevao šarmirati washingtonski politički establishment, ali sada njegovo pravo lice izlazi na vidjelo. FBI sada pažljivo proučava njegove kontakte s Rusima i samo je pitanje vremena kad će novi skandal izići u javnost.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.