Top News
5173 prikaza

'Premijeru, tko ti ženi kupuje odjeću? Je li tvoj donator milijarder to sve platio?'

1/5
REUTERS/PA/PIXSELL
Prema informacijama Timesa, lord Alli platio je osobnog asistenta za šoping te luksuznu odjeću i preinake na njoj za Victoriju Starmer, navodno i prije i nakon što je laburistički vođa postao premijer u srpnju

Britanski premijer Keir Starmer suočava se s istragom zbog mogućeg kršenja pravila o donacijama nakon što je propustio prijaviti da je dio luksuzne odjeće njegove žene kupio njegov najveći donator, Lord Waheed Alli.

Prema informacijama The Sunday Timesa, platio je osobnog asistenta za šoping, skupu odjeću i preinake na njoj za Victoriju Starmer, navodno i prije i nakon što je laburistički vođa postao premijer u srpnju.

Starmer je ove godine primio kao donaciju – i to uredno prijavio – odijela i nekoliko pari naočala u vrijednosti od gotovo 19.000 funti od lorda Allija, bivšeg predsjednika uprave internetskog modnog diva Asos, izvještava The Times.

 | Author: Starmer i supruga Victoria

Osim toga, donator, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na 200 milijuna funti, potrošio je 20.000 funti na hotelski smještaj sadašnjeg premijera tijekom izbora i približno jednak iznos na troškove njegovog "privatnog ureda", što je također prijavljeno, navodi list.

Glasnogovornik premijera rekao je za Sky News da je riječ o propustu koji je ispravljen nakon što je "tražio savjet od nadležnih organa pri dolasku na dužnost".

VOĐA LABURISTA Top News Tko je Keir Starmer? 'Arkan ne bi mogao napadati Hrvatsku bez da mu je pomagala JNA'

- Vjerovali smo da smo se pridržavali svih pravila, međutim, nakon dodatne provjere, objavili smo još nekoliko stavki - kažu u Downing streetu.

 | Author:

Torijevci su pozvali na "potpunu istragu" nakon izvješća The Sunday Timesa.

- Trebalo je samo 10 tjedana da se Keir Starmer suoči s istragom zbog svog ponašanja. Nema sumnje da bi milijuni umirovljenika diljem zemlje koji moraju birati između grijanja i prehrane objeručke prihvatili besplatnu odjeću samo da se ugriju suočeni s okrutnim rezom laburista - kažu u Konzervativnoj stranci. 

 | Author:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.