Top News
4199 prikaza

Prognoza Trumpovog maga: Trump pada za šest tjedana!

Steve Bannon i Donald Trump
CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL
Doveo ga je u Bijelu kući i zna sve slabosti aktualnog američkog predsjednika

Opoziv je smrtna prijetnja predsjedničkom mandatu Donalda Trumpa i Bijela kuća mora tu prijetnju ozbiljnije shvatiti, kazao je bivši glavni strateg Steve Bannon u razgovoru za New York Post.

"Ovo je ozbiljno. Pelosi će ga opozvati u idućih šest tjedana, siguran sam u to kao u rotaciju Zemlje", rekao je on te dodao da je predsjednica donjeg doma američkog parlamenta Nancy Pelosi iznimno fokusirana. Čak i ako Trump preživi pokušaj opoziva, Bannon je uvjeren da će se morati suočiti s pomalo iznenađujućim kandidatima na predsjedničkim izborima iduće godine. Bivši šef Breitbart Newsa smatra da će Trumpu na megdan izići Mike Bloomberg i Hillary Clinton. 

Zbog svega toga, priča Bannon, razočaran je naizgled nekoordiniranim pristupom Bijele kuće čitavom procesu opoziva.

Donald Trump Kolumna Top News Bože, pomozi Americi da nekako preživi Donalda Trumpa

"Ne ulijeva povjerenje kad vidim istupe šefa osoblja Micka Mulvaneyja", kaže Bannon referirajući se na katastrofalnu konferenciju za tisak gdje je Mulvaney praktički potvrdio da je Trump ucjenjivao Ukrajince odlukom o obustavi vojne pomoći. Kasnije će Mulvaney promijeniti priču, ali već prvi istup nanio je ogromnu štetu.

"Problem je što predsjedniku treba dobar tim i netko se treba iskazati. Trump ne može sve sam. Tim jednostavno nije koordiniran. Priče o lovu na vještice i lažnim vijestima više ne funkcioniraju", priča Bannon.

Međutim, Bannon ne vidi rješenje u dijeljenju otkaza zbog grešaka kakve rade Mulvaney ili Rudy Giuliani već da treba dovesti još ljudi koji će se posvetiti samo jednom zadatku. 

"Moraju pojačati tim pravnika", kaže on te dodaje da je borba protiv Roberta Muellera i istrage oko ruske umiješanosti u prethodne predsjedničke izbore bila učinkovita zato što su uspjeli razdvojiti obaveze. "Treba imati ekipu koja se može fokusirati na opoziv i to 24 sata dnevno, sedam dana tjedno".

Donald Trump Novi skandal Top News Evo zašto Trumpa nitko ne može zaustaviti, što god učinio

Opoziv mora tek proći Senat, gornji dom američkog parlamenta koji je pod kontrolom Republikanaca, da bi se moglo krenuti s micanjem Trumpa iz Bijele kuće. Tek rijetki misle da bi Mitch McConnell mogao se odlučiti na takav potez, ali Bannon vjeruje da bi se sve moglo pretvoriti u jedno podulje suđenje pred javnosti. 

Što se tiče Trumpovih šansi za osvajanje izbora iduće godine, Bannon vjeruje da mu se nitko ne može učinkovito suprotstaviti. "Jedina osoba koja može pobijediti Trumpa je on sam, barem od trenutačno ponuđenih kandidata"

Predviđa i potpunu propast vodećih kandidata Demokratske stranke jer misli da će se centristi pobuniti protiv Elizabeth Warren, a da će Biden jednostavno implodirati do kraja godine. Ostvare li se ta predviđanja, Bannon smatra da će u utrku ući Bloomberg i Clintonica.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 19:54 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • BESTpartizan 19:40 22.Listopad 2019.

    yeaaaaaaaa