Top News
68 prikaza

Prvi rezultati izlaznih anketa vrlo neizvjesni

Glasačka kutija
Robert Anić (PIXSELL)
Prvi rezutati izlaznih anketa pokazali su da je stanje na terenu baš onakvo kakvo se i očekivalo

Prema prvim rezultatima izlaznih anketa, objavljenim u 19 sati i HDZ-ova i SDP-ova koalicija dobile su po 56 mandata dok je MOST osvojio čak 18 mandata.

Osim njih, Živi zid i IDS su dobili po tri mandata.

Podsjetimo, danas do 16.30 sati na birališta je izašlo 46,57 posto birača, što je u usporedbi s izborima iz 2011. godine skok od 0,51.

HDZ je i dalje uvjeren u pobjedu, izjavio je Miro Kovač, glavni tajnik HDZ-a iz njihovog stožera nakon objave izlaznih anketa.

SDP je isto tako jako zadovoljan. Arsen Bauk je izjavio da nije iznenađen odnosom brojeva mandata dviju najvećih stranaka, te se nije iznenadio ni rezultatima koje je postigao MOST.

A i MOST je isto tako slavio jer su očekivali od devet do 12 mandata. "Ako ovi rezultati budu službeni, bez nas nitko ništa neće moći odlučivati u Hrvatskoj", rekao je Ivan Lovrinović iz stožera MOST-a u Zagrebu, te dodao: "I SDP i HDZ su za nas ista stranka. O tome što će biti ne mogu ništa reći."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.