Top News
8371 prikaza

Pussy Riot: Mi smo prekinule finale Hrvatske!

Dejan Lovren povlači navijača za košulju
1/3
Carl Recine/REUTERS/PIXSELL
Preuzele su odgovornost za upad dvije djevojke i jednog mladića na početku drugog poluvremena

Odmah na početku drugog poluvremena finala SP-a u Moskvi, dok je Hrvatska još bila potpuno u igri, iako je od Francuske gubila 1:2, na teren Stadiona Lužnjiki utrčalo je troje mladih ljudi; dvije djevojke i mladić. U odijelima službenih osoba na stadionu, što im je očito poslužilo kao paravan da bi se prošvercali kroz osiguranje utakmice, počeli su trčati između igrača.

Hrvatska je srebrna na SP 2018. Junaci Life Povijesni uspjeh i srebro Vatrenih u Rusiji 2018.

Mladić, koji je kao i djevojke bio odjeven u bijelu košulju, crne hlače i crne cipele s kravatom i službenom kapom, posebno se loše proveo jer ga je dohvatio naš Dejan Lovren. Naš obrambeni igrač nije bio pretjerano raspoložen za takve ekshibicije u svojoj utakmici karijere i najvećoj nogometnoj utakmici Hrvatske kao nogometne nacije do sada.

Zgrabio ga je za vrat, a dalje su problem preuzeli zaštitari i iznijeli ih s igrališta. Vrlo brzo na Twitteru su odgovornost za ovaj incident preuzele aktivistice ruskog punk benda Pussy Riot. Objavile su post u kojem objašnjavaju da tim potezom obilježavaju 11. obljetnicu smrti ruskog pjesnika Dmitrija Prigova. Tako je ova noćna mora Vladimira Putina zadala težak udarac njegovom najvećem sportskom projektu u koji je uložio puno i financijskog i političkog kapitala.

U svojoj objavi su napisale da je pjesnik Prigov stvorio lik nebeskog policajca, onoga koji nosi nebeski nacionalni osjećaj i razgovara osobno sa samim Bogom. U daljnjem objašnjavanju svoje satire Pussy Riot napisale su i ovo: "Nebeski policajac nježno dotiče cvijet na polju i uživa u pobjedama ruskog nacionalnog nogometnog tima, dok je zemaljski policajac indiferentan na štrajk glađu Olega Sencova."

U nastavku one otkrivaju da je nebeski policajac "organizator prekrasnog karnevala Svjetskog nogometnog prvenstva". U svojoj objavi na Twitteru objavile su i političke zahtjeve: oslobađanje svih političkih zatvorenika, prestanak zatvaranja zbog "lajkanja", prestanak protuzakonitog uhićivanja na skupovima, dopuštanje političkog natjecanja u zemlji, prestanak s lažnim kriminalnim optužbama i zatvaranje bez razloga, pretvaranje "zemaljskog policajca" u "nebeskog policajca".

Kako je to izgledalo na utakmici, pogledajte na prvoj...

i na drugoj snimci:

A kako je izgledalo "pranje glave" u prostorijama zaštitara utakmice, pogledajte na trećoj snimci:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.