Top News
7657 prikaza

Putinov general krao meso! Umjesto junetine piletina i svinjetina, Bulgakova uhitili

PIXSELL/REUTERS
Bulgakovljeva kći Marina Meškova uspjela je zaraditi 20 milijuna rubalja od državne nabave, piše Meduza, uključujući isporuku Ministarstvu obrane sokova, tjestenine, čajeva, keksa i suhog voća

Bivši zamjenik ruskog ministra obrane Dmitrij Bulgakov, koji je tu funkciju obnašao od 2008. do 2022. i bio je odgovoran za logistiku vojske, uhićen je, javlja ruski nezavisni portal Meduza. 

Bulgakov je poslan u istražni zatvor "Butirka". Agencija TASS javlja da je general osumnjičen za pronevjeru u "posebno velikim razmjerima", to bi bio članak 160. Kaznenog zakona Ruske Federacije. 

Država plaćala govedinu - oni služili piletinu i svinjetinu

RIA Novosti, pozivajući se na izvor u agencijama za provođenje zakona, pišu da je Bulgakov stvorio sustav opskrbe ruskih trupa proizvodima niske kvalitete po prenapuhanoj cijeni.

“Goveđe meso zamijenjeno je svinjetinom i piletinom, a energetska vrijednost obroka je podcijenjena. Istodobno, vojno osoblje nije dobilo kvalitetnu hranu, čak ni tijekom posebne vojne operacije", rekao je sugovornik agencije.

STRAHOVITA EKSPLOZIJA Top News Grunula auto-bomba usred Moskve! Putinov čovjek: 'Nisam ostao bez obje noge'

Izvor tvrdi da je Bulgakov, koristeći svoj službeni položaj, lobirao za sklapanje ugovora za Ministarstvo obrane s komercijalnim strukturama, za što je "dobio mito". Kako javlja Meduza, među tim tvrtkama je tvornica hrane Gryazinsky u regiji Lipetsk. 

Prema  TASS - u, izvršene su pretrage u Bulgakovljevom mjestu stanovanja, nakon čega je odveden na ispitivanje u Istražni odbor i pritvoren. 

Nezamislivo - heroj Rusije krao je meso, kćer muljala s kompotima

General Dmitrij Bulgakov bio je zamjenik ministra obrane od 2008. do 2022. godine. Od 2010. njegovo područje odgovornosti bila je logistika Oružanih snaga, nadzirao je opskrbu trupa oružjem i vojnom opremom, bio odgovoran i za vojni transport, stanje i obnovu cesta i željeznica koje koristi Ministarstvo obrane. 

Godine 2016. Bulgakov je dobio titulu Heroja Rusije za logističku operaciju "Syrian Express" . Odlikovan je i Ordenom zasluga za domovinu II, III i IV stupnja, Ordenom Aleksandra Nevskog, Ordenom za vojne zasluge, Čast...

Bulgakovljeva kći Marina Meškova, suosnivačica tvrtke “Commonwealth of Veterans” 2009. godine, uspjela je zaraditi 20 milijuna rubalja od državne nabave, piše Meduza, uključujući isporuku Ministarstvu obrane sokova, tjestenine, čajeva, keksa i suhog voća.

Tvrtke njenih poslovnih partnera također su zarađivale na ugovorima s vojskom. Konkretno, tvrtka Agrokoopproduct dobila je ugovore od Ministarstva obrane za nabavu kave i brašna, a GTP Vozrozhdenie opskrbljuje vojsku kompotom, krastavcima i čokoladom. 

VELIKA KAMPANJA Top News Putin: 'Prijavi se u vojsku i dobit ćeš na ruke 20.000 €!' Loša vijest: Gine 120 Rusa na dan

Od travnja 2024. pritvorena su najmanje četiri ruska generala: bivši zamjenik načelnika Ministarstva obrane Timur Ivanov, načelnik glavnog odjela za osoblje Ministarstva obrane Jurija Kuznjecov , načelnika glavnog odjela za komunikacije Ministarstva obrane Ruske Federacije Vadim Šamarin i bivši zapovjednik 58. armije Ivan Popov. Ivanov, Kuznjecov i Šamarin optuženi su za primanje mita, a Popov za prijevaru.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zoc 23:11 26.Srpanj 2024.

    To je uzor o kojem sanjaju srpski građani.

  • IvanB 21:44 26.Srpanj 2024.

    Sve poštenjak do poštenjaka!