Top News
15416 prikaza

Ramljak reže u Konzumu - zatvara dućane i dijeli otkaze

Povjerenik Vlade Ante Ramljak
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
Posrnuli trgovački lanac i dalje ima velikih problema u poslovanju, a Ramljaka je zapala nezahvalna dužnost sređivanja poslovanja

Ante Ramljak, Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor. gostovao je u emisiji Točka na tjedan, N1 televizije.

Otkrio je kako pad prometa u Konzumu nije čak do 20 posto, kao što se nagađalo, već 10,8 posto. - Tvrdim da sada kad budemo financirali novu robu i zalihe Konzuma, i kad budemo popunili do kraja dućane, da će Konzum uhvatiti taj rast prihoda, i do kraja godine moj plan je, ja bih bio zadovoljan, da Konzum u prihodima posluje s nulom - kazao je Ramljak. 

Dinastija Todorić na okupu Demokracija privilegiranih Top News Obični ljudi pitaju jedno: Todoriću, gdje je naša lova?

Ipak, najavio je restrukturiranje koje donosi zatvaranje određenog dijela dućana koji su neprofitabilni i zbog čega će Konzum do kraja godine poslovati pozitivno. To znači otkaz za određen broj ljudi, ali plaće za postojeće zaposlenike neće se smanjivati.  

- Ne znam da li zaposlenici Konzuma, pogotovo zaposlenici u dućanima Konzuma, mogu imati manje plaće od ovih koje imaju danas. Mislim da je to čak jedna od stavki zbog kojih mi moramo napraviti dobre analize jer naši zaposlenici nažalost u plaćama nisu konkurentni sa zaposlenicima drugih trgovačkih lanaca u kojima su plaće puno veće i volio bih ako bismo pronašli prostora u poslovanju Konzuma da se i te plaće podignu, a ne smanje - zaključio je Ramljak.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kobac44 21:51 11.Lipanj 2017.

    Ramnjak je samo produžena ruka HDZ prevaranata postavljen da se ne sazna prava istina o Agrokoru i Todoriču.