Top News
3052 prikaza

Rat u HSS-u se nastavlja: ‘Beljakovi ljudi troše kao pijani milijarderi’

Krešo Beljak
Igor Soban/PIXSELL
U HSS-u se nastavljaju unutarstranački sukobi i čini se bi mogli kulminirati i prije lokalnih izbora

Nakon početnih sukoba europarlamentarke Marijane Petir i aktualnog predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koji su punili medijske stupce, rat u toj stranci se samo prividno primirio. U toj stranci buja nezadovoljstvo, govore nam viđeniji članovi te stranke, uglavnom odaniji Nenadu Matiću, šefu zagrebačkog HSS-a. On je jedini dosad javno istaknuo kandidaturu za predsjednika, i to sakupljanjem potpisa lokalnih čelnika kako bi isprovocirao izbornu skupštinu prije statutarnog roka od šest mjeseci nakon parlamentarnih izbora. No kad će točno biti izbori, to nitko ne zna.

Marijana Petir | Author: Edina Zuko (PIXSELL) Edina Zuko (PIXSELL)

- Krešo ne miruje, on radi potpunu čistku, miče sve iz stranke koji ne misle isto kao i on. Masovno suspendira ljude iz lokalnih organizacija. Nažalost, vodi stranku u potpunu propast, jer ako smo i vrijedili 30.000 glasova na izborima, uskoro nećemo vrijediti ništa - požalio nam se HSS-ovac blizak Nenadu Matiću. On sam nije želio s nama razgovarati jer, kaže, što god rekao, dovodi sebe u opasnost da ga predsjednik Beljak suspendira i onemogući time kandidaturu, a potom i izbaci. U međuvremenu, kako doznajemo, Beljak obilazi lokalne organizacije.

Njegovi suradnici priznaju da su suspendirali i raspustili neke organizacije, ali pozivaju se na odluku Glavnog odbora stranke prije izbora.

Krešo Beljak | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)

- Beljak čisti stranku od spavača i onih koji su je koristili za svoje probitke, a nisu prstom maknuli kad je trebalo pobijediti HDZ. U 2. i 6. jedinici su se mandati izgubili za 300-tinjak glasova, a toliko je upravo falilo glasova samih članova stranke. Ako se ti nesrazmjeri sad ne riješe, mi ćemo biti potpuno disfunkcionalna stranka koja neće biti ozbiljno pripremljena za lokalne izbore - govori nam osoba iz vrha HSS-a koja tvrdi da je Beljak s pet zastupnika spasio stranku od bankrota jer su sredstva iz proračuna pet puta veća nego u vrijeme Hrga. Za financijske dubioze, tvrde, odgovoran je i Matić koji je svojedobno kao glavni tajnik potpisao sumnjivu prodaju vrijedne nekretnine stranke u Londonu koja je pod istragom DORH-a.

- To nije istina, a u stranci se stalno zapošljavaju neki Beljakovi novi suradnici koji troše kao pijani milijarderi umjesto da štede novac jer ono što dobivamo na temelju lokalnih mandata nakon izbora će se prepoloviti - uzvraćaju Matićevi suradnici.

Beljak ima potporu župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića koji kontrolira najveći broj delegata i planira još jedan mandat, ali u koaliciji s SDP-om.

Beljak će sigurno biti kandidat za gradonačelnika Samobora.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.