Top News
771 prikaza

Reakcije iz Srbije: 'Ustaški ispad Zorana Milanovića'

Blic o Zoranu Milanoviću
screenshot/youtube
Bivši premijer sastao se predstavnicima braniteljskih udruga, a zanimljivo je da su sami branitelji pozivali na smirivanje tenzija sa Srbijom

Iznimno burne reakcije u Srbiji i Bosni i Hercegovini izazvale su potajno snimljene izjave Zorana Milanovića tijekom sastanka s predstavnicima braniteljskih izjava.

Srpski tabloid Kurir objavio je snimku, ali i dio transkripta, pod velikim naslovom "Evo tajnog snimka u kojem nas Zoran Milanović vrijeđa". U članku podsjećaju da je Milanović okarakterizirao srpsku vlast bahatom te dodao da je riječ o beogradskoj čaršiji.

Članak na Pink tv | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Pink TV objavio je cijelu snimku razgovora koja je procurila u javnost, a sadržaj snimke su nazvali šokantnim. Pišu da je Milanović najoštrije vrijeđao vlast u Srbiji, ali i narod. "Više ne može reći da je vlast u Srbiji liberalna i proeuropska. To su četnici kojima nije suđeno u Hrvatskoj. Mi smo u boljoj poziciji nego oni, nismo krivi za rat, oni su izgubili, i nismo osuđeni u Hagu i to je to … idemo dalje", citirali su na Pinku izjave bivšeg hrvatskog premijera.

Nezavisni B92 također je objavio dio transkripta sa sastanka zatvorenog za javnost. Posebnu pažnju obratili su izjavama čelnika SDP-a o srpskoj vlasti i premijeru Aleksandru Vučiću. “Mi tim ljudima gledamo kroz prste i to je granica tolerancije na koju sam spreman, da se pravim blesav, da su to normalni tipovi koje je izabrao srpski narod i da su to naše kolege“, rekao je Milanović, a prenio B92 odlučivši početi s tom izjavom članak.

"Hrvatska ne prestaje s uvredama Milanović: Srbi su šaka jada, mali narod" naslov je članka srpskog tabloida Blic u kojem su prenijeli neke izjave sa sastanka, a fokusirali su se na izjave bivšeg premijera o snazi srpske diplomacije.

Telegraf o Milanoviću | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Daleko najbombastičniji naslov osvanuo je na naslovnici srpskog Telegrafa. "'SRBI SU ŠAKA JADA, NEMA IH NI 10 MILIJUNA, A HOĆE VLADATI BALKANOM': Ustaški ispad Zorana Milanovića" stoji u naslovu članka u kojem je srpski tabloid podsjetio i na izjave Milanovića o njegovom obiteljskom stablu. "Milanović se još jednom pred veteranima pohvalio da je njegov djed bio ustaša. Njegov otac je, kazao, oženio djevojku čija su dva brata poginula kao ustaše", piše u članku objavljenom u Telegrafu.

Večernje novosti također su prenijele neke Milanovićeve izjave u članku pod naslovom "Tajni snimci Milanovića i branitelja: Srba ima šaka jada". Istoj Milanovićevoj izjavi najviše prostora su dali i na Radioteleviziji Srbije. Naime, objavili su najveći dio transkripta s razgovora u članku s naslovom "Milanović o Srbiji: To je 'šaka jada'"

Dnevni avaz o Zoranu Milanoviću | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Bosanskohercegovački mediji imali su znatno smirenije naslove. Primjerice, Dnevni avaz prenio je dio snimke sa sastanka u članku pod naslovom "Milanović bez dlake na jeziku: BiH uopće nije država, tamo nemaš s kim razgovarati!" Portal Klix.ba objavio je članak bombastičnog naslova: "Zoran Milanović o Bosni i Hercegovini: To uopće nije država, to je 'big shit'". U samom članku su napisali da Milanović žali zbog situacije u susjednoj državi. "Šef SDP-a nije oduševlje situacijom u BiH, za koju kaže da je, citirajući jednog branitelja, "big shit", žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer 'to je zemlja bez reda i poretka'", piše Klix.

Podsjetimo, u srijedu su objavljene tajne snimke sa sastanka bivšeg premijera s predstavnicima braniteljskih udruga na kojem je bilo riječi o problemima braniteljske populacije, odnosima sa Srbijom i BiH, ali o prosvjedu u Savskoj koji je obilježio posljednju godinu mandata Milanovićeve vlade.

Bivši premijer komentirao je objavu snimke govoreći da je shvatio da ga snimaju. “Mislite na ovo tajno snimanje što smo skužili”, kazao je Milanović i nasmiješio se. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.